image-normal.jpg

image-normal.jpgimage-normal.jpg 

Hiiri on hyvällä mielellä. Aurinko sulattelee parhaillaan lumia ja lumikellot nostavat päätään. Narsisseista ja pääsiäisliljoista tunnistaa jo tulevan värin. Yksi keskenkasvuinen kirsikkapuu kukkii.

image-normal.jpgEnglantilaisen vanhan Simnel -kakun antama makuelämys oli todella hyvä, vaikka joku aika sitten tehty kakku itse ei ollut kauneudella pilattu. Hampaankoloon ei jäänyt mitään, vaikka teknisten syiden vuoksi se ei ehtinyt Leivontafoorumin maalishaasteeseen. Uuden kakun teko oli heti alkuunsa mielessä keltaisella päällysteellä hiirenkolon.. Simnel  on Pääsiäisen leipomus.

Reseptiin nami-hiiri ei ajatellut puuttua, mutta tilanteet muuttuvat koko ajan hiirenkolon kaapeissa. Niin ja se hiiren oma laaduntarkkailu pistää nenänsä joka leipomukseen. Nyt siis fariinisokeria ei käytetty, jotta sitä säästyisi...eilen ostettua uutta rommilla maustettua vaniljasokeria piti testata 1 tl ja lempivärin värinen sokerimassa sai päällystää kakun. Sen väri vei voiton hailakkaan keltaisesta marsipaanista. Lisäksi marketin marsipaanimakeiset korvasivat  mantelimassapallot... kakku ei myöskään joutunut grillin alle, koska yksi murtunut suklaalevy tuli raastettua.......niin ja hedelmien sijalla oli pelkästään pehmeästi kuivattuja aronia -marjoja. - Niitä oli samassa pussissa, josta hiiri oli aiemmin noukkinut vain kirsikat aidomman Simnelin taikinaan ja syönyt loput. - Pistaasimantelienkin väri piti tarkistaa uudesta satsista. Ei kai sitten muuta, mutta eiköhän tässä ole yhteen kakkuun tarpeeksi muutoksia, jotta sen voi otsakoida ’uusvanha’.  - Aprikoteeraus on keltaisen katteen alla!

nami-hiiri