- Tiedetään, että Mexikon ylätasangoilla eläneet Atsteekit viljelivät    mukuloista kukkia ruokaan, seremonioihin ja koristeluja varten jo ennen kuin kasvin mukulat löydettiin Meksikosta  vuonna 1615.
- ’Daalia’ on nimitetty virallisesti vasta 18-luvun ruotsalaisen kasvitieteilijän Andreas Dahlin mukaan.
- Kasvi on myrkytön,  'piikittelemätön' kaunotar ! Nami-hiiri muistelee lukeneensa, että Japanissa sitä kutsutaan nimellä    ‘Intiaani ruusu’ tai ainakin sen japanilainen nimi tarkoittaisi sitä. 
- Englannin Cornwallissa on kansallinen ’dahlia’ kokoelma upeine väreineen ja erilaisine kukan muotoineen, lajikkeita on lähes 40 erilaista. Englannista tulee tuo nimitys 'Yrjön kukka'.
- Terälehtien muodot vaihtelevat, kuten huomaatte hiiren ottamasta kuvasta poimittuaan niitä naapuritontin penkistä. Ne 'siilin' näköiset kukat hiiri jätti puutarhaan. Niiden  rullalle kääriytyneet terälehdet eivät olisi sokerointiin kelvollisia. 
- Mustaa daaliaa ei hiiri ole nähnyt luonnossa, ainoastaan sen nimisen elokuvan ”Black Dahlia”.  Se on Brian De Palman ohjaama filmi, joka perustuu James Ellroyn samannimiseen jännityskirjaan. Elokuva sai ensi-iltansa avauselokuvana 'Venetsian elokuvajuhlilla' viisi vuotta sitten, 30. elokuuta 2006. -  Mielenkiintoisa ja osin karmivan jännittäväkin tarina perustuu tositapahtumiin, Los Angelesissa 1947 tapahtuneeseen nuoren naisnäyttelijän ratkaisemattomaan murhaan.  
 
Kyllä nami-hiiri tietää, ettei ’Daalia’ tykkää pakkasista samaan tapaan, kuin hiiri tai naapuripihan kukkivat ihanuudet. Se on kuitenkin hyvin yleinen puutarhojen kukkiva kukka Suomessa. No, oli ainakin ennen !
 
 
 
Postaukseen ”Varpaatkin sokerissa” ei  tullut järjin montaa vastausta, mutta puolittain parit oikeat kuitenkin. ’Revonpihalla’ tunnettiin ’daalia’ ja  ’Kotiäiti’ sekä  ’Miimi’ makustelivat kielen päällä mansikkaa.  Sitruunamelissa - ei sekään ollut ihan huono vastaus, niin saman oloinen mansikan lehteen verraten. – No aika hyvinhän tässä pärjättiin !
 
Nami-hiiri teki omia päätelmiään ja  ratkaisujaan.........katsotaan kenelle postipoika tuo kirjeen !
 
 nami-hiiri