Ihanista leivonta blogilaisista olisi kirjoitettavaa, vaikka kirjaksi asti. Heille palkintoja pakkaillessa ovat nami-hiiren ajatukset lentäneet blogista toiseen. Kahden laatikon sisältöön piti laittaa korvaava tuote, kun suunniteltua ei kuulunut, ei näkynyt ajallaan.  No onpahan sitten jotain joulupukin konttiinkin. – Makeat palkinnot vielä odotuttavat ja kaksi kirjaakin on vielä tulollaan kirja-agentilta.........Sveitsi on Euroopan keskipiste monessa mielessä, mutta jos ei ole jotain tuotetta kaupoissa tai ovat tilapäisesti loppuneet, niin toimitusajat ovat  käsittämättömän pitkiä.  Päivässä ei tule mitään, vaikka postitus omalta osaltaan on kiitettävän nopeaa maan sisällä. -  Nami-hiiri teki virheellisen arvion osallistujien määrästä ennakolta hankinnoissaan ja siinä se vika. 

Nyt nami-hiiren ajatukset seikkailevat hieman asian vieressä luettuani jotain vanhempaa lehteä tältä vuodelta. Silmien eteen tuli näet teksti: 

"Taitavia on paljon, muta en mä jaksa noita kaikkia leivonta blogeja seurata, kun tarjonta on periaatteessa, joko toisten kopiointia tai omien toistoa. Taso on laskenut. Aika harva enää näyttää mitään uutta.“  - 

Tuosta nami-hiiri on erilaista mieltä. Kun kerran on keksitty pyöreä, neliö ja suorakaide kakkuihin, niin ilme muuttuu vain koristuksin ja kuorruttein. Samaa voi sanoa kuivista kakuista – ihan sama minkä muotoiseen vanhaan tai moderniin 3D vuokaan taikinansa laittaa, siitä syntyy kakku. Pahimmassa tapauksessa  lättänä tai musta korppu.

Koska esimerkiksi nami-hiiri lukeutuu sunnuntaileipojiin, niin harrasteena leipominen on paremmin osaavien seurailua ja jalanjäljillä kipittämistä. Makuraatikin koostuu hiiren keittiössä vain mielikuvitusmaailman kahdesta 'maisteluavustajasta', jotka tosin ovat ihan aitoja omassa sarjassaan, marsipaania tai taidokasta huovutusta. Mutta makuhermoja niiltä on turha etsiä. Niitä ei ole.

On riemullista huomata, että onnistuu saamaan uunista ulos kakun tai paistoksen. Onko tulos onnistunut 'suosikkisivujen’ mestareiden tapaan? Se on eri asia. Onpahan syntynyt ainakin uusi muunnelma aiotusta ! 

Voisi ihan hyvin kysyä myös sitä, että miksi jatkuvalla syötöllä on konditorioissa aina ne samat tarjonnat – eri vuodenaikojen teemoin. Joulukakku saa pääsiäiseksi uuden 'takin'. Asiakkaat eivät tunnu  tästä ideasta ainakaan valittelevan. Päinvastoin ovat mielissään, ettei keväällä tarvitse tarjota vierailleen joulukoristeista kakkua tai pullaa.

Kommentit ja positiivinen kritiikki ovat aina paikallaan. Nami-hiiri vain ihmettelee, että miksi niin usein saa lukea moitteita erilaisilta palstoilta ilman, että ne kommentoijat antaisivat samalla jotain uutta aihetta, ideaa, kun kerran tylsistyvät 'toistoja' katsellessaan tai lukiessaan.

Mielellään nami-hiiri tekee sitä mitä osaa, luulee osaavansa tai mistä tulee hyvä mieli. Hioo sitten taitojaan kerta toisensa jälkeen. Nyt on hiiren 'leipomossa' syysloma, kuten koko maassa - ja aika käytetään ystävien muistamiseen ja joulun esivalmisteluihin.

oranssi%20kortti-normal.jpg

oranssikortti%20-normal.jpg

syksynsato%20III%20-normal.jpg

Paperia, kartonkia, nauhoja ja koristeita on kirjoituspöytä pullollaan. Syntyy onnittelukortteja  tai siihen hiiri ainakin pyrkii, vaikka  paperikaupat ovat myös pullollaan toinen toistaan ihanampia korteja alan taitajilta ympäri maailmaa. Runosuoni ei aidosti ja soljuvasti kulje hiirellä, joten lukemalla löytyy sopivia säkeitä. Se on matkimista ja kopiointia, mutta ei kiellettyä, kun ei mainitse niitä omasta runosuonestaan pulpunneiksi ja mainitsee tekijän.

Viisas toteamus "suutari pysyköön lestissään" ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö leipuri saisi ryhtyä omaksi ilokseen vaikka viulistiksi. Nami-hiiri ei osaa soittaa viulua, mutta huilu soi niin, että kappaleet tunnistaa vaivatta! Maailmassa on tilaa kaikille osaajille, kaikille harrasteille. Jokaisessa meissä asuu pieni 'taiteellinen' sielu.

lila%20kortti%202-normal.jpg 

Nami-hiiri tuntee toistavansa itseään. Kun aikoinaan oppi leikkaamaan luukkuja lasten joulukalentereihin, niin se käy tänään jo aika tottuneesti !

nami-hiiri