’Wild Hibiscus' on pieni perheyritys, joka toimii tuotteestaan kiinnostuneena, intohimoisena joukkueena Australiassa, Sydneyssa. Leen Etherington keksi tuotteen 14 vuotta sitten vuonna 1997. ’Wild Hibiscus' (Hibiscus sabdariffa)  kukkia uiskentelee 11 kappaletta siirappiliemessä pienessä kantillisessa lasipurkissa mustan etiketin takana. Nykyään tuotetta saa myös 50 kukan partykokoisessa purkissa.

Purkin tuoteseloste kertoo seuraavaa: Villi Hibiscuksen kukkia, ruokosokeria, vettä. - Kukka valutetaan varovaisesti siirappiliemestään ja asetetaan lasin pohjalle. Se aukeaa kuplivassa/hiilihappopitoisessa juomassa antaen hieman punertavaa väriä juomaan. Kukan voi syödä, siinä aistii selvästi vadelman ja raparperin aromeja. Joku voi löytää siitä puolukan makua.

’Wild Hibiscus kukat’ ovat ainutlaatuisia koko maailmassa ja niitä myydään yli 30 maassa ympäri maailmaa. Niitä saa Harvey Nichols’ilta Lontoosta, Citarella’sta New Yorkissa, samoin Galerie Lafayette’sta Pariisista, sekä Zürichin Globuksesta.....    Nami-hiiri olettaisi tuotteen löytyvän myös Helsingin Stockmannilta (?).

Kukka on hauska luxuslisuke juhlissa. Se ei kaipaa seurakseen varsinaisesti coctailia tai mitään alkoholia, mutta jotain helmeilevää ja vaaleaa, kuten Sprite tai Pommac! 

 

Ensi tutustuminen oli tapahtunut pienen juhlallisen hetken jälkeen, kun oli skoolattu valmistuneelle urakalle, sekä Englannin William & Kate -häälähetystä seuratessa.

Viikkoa myöhemmin hiiri mainitsi ostaneensa oman purkin ja kokeilleensa sitä hiirimäiseen tapaansa  ’Rivellan’ kanssa. Champagneen tottuneet kuulijat röhähtivät nauruun! 'Rivellahan' on ihan tavallista sveitsiläistä kevyesti hiilihapotettua heraruokajuomaa, joka maassa on jonkinmoinen maidon korvike aterioilla. Mutta pitihän ostosta  heti kokeilla ja katsella kukkien aukeamista lasissa, eikä hiiren kaapeista löydy normaalisti Champagnea tai muuta ’jaloa’ kuohuvaa.

nami-hiiri