Nami-hiiri itse pitää erilaisista hyytelöistä, makeista ja maustetuista, mutta mieluiten ilman sattumia.....lisä sitten jos tarve vaatii.
Rypäle-valkoviinihyytelö antaa makua kalalle, sekä kalkkunalle hiirenkolossa - tai yleisesti vain linturuuille.
0,75 l valkoviiniä tai Rieslingiä
15 ml valkoviinietikkaa
450 g hillo/hyytelösokeria
180 g halkaistuja kivettömiä vihreitä rypäleitä
1 rkl tuoretta, pilkottua rakuunaa tai 1 tl kuivattuna
- *) Vastaava ohje, kuin seuraavassa alla ! (valmista hyytelöä n.650 g)
Toinen herkullinen hyytelö, jota on helppo valmistaa milloin tahansa. Resepti on Jacqueline Bellefontainen vuodelta 1995 suomennetusta reseptistä. Hän käyttää itsestään nimitystä ’ Food stylist’, joka on kirjoittanut itse yli 15 kirjaa ja osallistunut yli 40 kirjan tekoon. - Tämä syntyy noin 15 minuutissa.
Omenasiiderihyytelö, reilu 500 g valmista hyytelöä
4,2 dl kuivaa siideriä
1,4 dl kirkasta, makeuttamatonta omenatäysmehua
450 g hillosokeria
1 tl sitruunamehua
1 kanelitanko
*)
- Kaada siideri ja omenamehu kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja sitrunamehu.
- Lisää kanelitanko.
- Kuumenna hiljakseen, kunnes sokeri on sulanut.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kovalla lämmöllä 5 minuutin ajan, tarkista hyytyminen. Keitä tarvittaessa muutama minuutti lisää ja testaa uudelleen.
- Poista kanelitanko - ja kaada keitos kuumiin, steriloituihin purkkeihin. Sulje ja kiinnitä etiketit.
Omena-timjamihyytelö, noin 900 g
8,5 dl kirkasta, makeuttamatonta omenatäysmehua
2,8 dl siideri- tai omenaviinietikkaa
675 g hillosokeria
vajaa kourallinen tuoretta timjamia - tai basilikaa, rosmariinia, meiramia tai niiden sekoitusta !
nami-hiiri
Kommentit