Viiniryp%C3%A4le%20-viinihyytel%C3%B6%20

 

Nami-hiiri itse pitää erilaisista hyytelöistä, makeista ja maustetuista, mutta mieluiten ilman sattumia.....lisä sitten jos tarve vaatii.

 

Rypäle-valkoviinihyytelö antaa makua kalalle, sekä kalkkunalle hiirenkolossa - tai yleisesti vain linturuuille.

 

0,75 l valkoviiniä tai Rieslingiä

15 ml valkoviinietikkaa

450 g hillo/hyytelösokeria

180 g halkaistuja kivettömiä vihreitä rypäleitä

1 rkl tuoretta, pilkottua rakuunaa tai 1 tl kuivattuna

 

  • *) Vastaava ohje, kuin seuraavassa alla ! (valmista hyytelöä n.650 g)

 

 

Toinen herkullinen hyytelö, jota on helppo valmistaa milloin tahansa. Resepti on Jacqueline Bellefontainen vuodelta 1995 suomennetusta reseptistä. Hän käyttää itsestään nimitystä ’ Food stylist’, joka on kirjoittanut itse yli 15 kirjaa ja osallistunut yli 40 kirjan tekoon. - Tämä syntyy noin 15 minuutissa. 

 

Omenasiiderihyytelö, reilu 500 g valmista hyytelöä

 

4,2 dl kuivaa siideriä

1,4 dl kirkasta, makeuttamatonta omenatäysmehua

450 g hillosokeria

1 tl sitruunamehua

1 kanelitanko

 

*)

  • Kaada siideri ja omenamehu kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja sitrunamehu.
  • Lisää kanelitanko.
  • Kuumenna hiljakseen, kunnes sokeri on sulanut.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kovalla lämmöllä 5 minuutin ajan, tarkista hyytyminen. Keitä tarvittaessa muutama minuutti lisää ja testaa uudelleen.
  • Poista kanelitanko - ja kaada keitos kuumiin, steriloituihin purkkeihin. Sulje ja kiinnitä etiketit.

 

Omena-timjamihyytelö, noin 900 g

 

8,5 dl kirkasta, makeuttamatonta omenatäysmehua

2,8 dl siideri- tai omenaviinietikkaa

675 g hillosokeria

vajaa kourallinen tuoretta timjamia - tai basilikaa, rosmariinia, meiramia tai niiden sekoitusta !

 

nami-hiiri