Kookosj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6%C3%A4%20suk

SUKLAATA & KOOKOSTA, kylmänä

4 dl kookosmaitoa

1 dl Glukoosisiirappia

4 kananmunan keltuaista

0,5 dl sokeria, mieluummin vajaa

rouhittua tummaa suklaata 

 

  • ° Mittaa kattilaan kookosmaito ja glukoosisiirappi. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä hieman.
  • ° Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
  • ° Siivilöi jäähtynyt maito-siirappiseos ja kaada se muna-sokerivaahdon sekaan. Vatkaa seos tasaiseksi.
  • ° Kaada seos vuokaan ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • ° Pakasta sitten seos ja sekoittele sitä muutaman kerran pakastumisen aikana. Pakastumisessa menee tunteja. - Jäätelön kannattaisi jättää suosiolla pakkaseen yön yli.
  • ° Ota valmis jäätelö pakkasesta juuri ennen tarjoilua ja pyöräytä siitä lämpimään veteen kastetulla jäätelökauhalla palloja. 
  •  
  • Istahda pihalle tai parvekkeelle ja aloita herkuttelu ! Tai ota kylmäkalle 'sammakko' pikkukassiin ja kävele lähimmän puiston nurmelle, heitä kengät jaloista, istahda....kesä ei ole ikuinen !
  •  
  • nami-hiiri

Lisää jäätelöä lisätty seuraavana aamuna

lis%C3%A4%C3%A4%20j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6

Kuvassa on erilaista jäätelöannokseen liittyvää aineistoa enemmän, kuin itse jäätelöä. Mutta jäätelöäkin löytyy ja  makuna on nyt kahvi ja 'Kirsch', se aito kirsikkaviina. Tämä jäätelö on kielletty alle 18 v. ! Samoin kaikki ne, joihin on   lisäyksenä massaan käytetty aitoa alkoholia, unohtamatta kakkuja, jotka on kostutettu alkoholilla ( Zuger Kirsch-Torte,  Schwazwalde Kirschtorte...)

Kylmä-Samakko on nyt pakastimessa ja perho päässyt kuvaan ! Parvekkeen lämmössä kaikki sulaa. Jälkiruoka mikä hyvänsä on sopivaa nauttia hetken pakkasessa olleesta lautasesta. Espresson kanssa hiiri nauttii mielellään pientä hyvää. Marketin minivohvelikupit ovat juuri tarkoitukseen sopivia täytettäviä kahvikupin koon pienuuden huomioiden. Samoin pienet suklaakupit, joita hiiri on käyttänyt vuosia 'maito- tai kermanekkana' tarjoillessaan kahvia ! Niitä on helppo itsekin tehdä pienissä muoteissa.

° Jääpalat voi laittaa reunallisen tarjottimen pohjalla, kun istuu itsekseen Ü! Saman asian ajaa kätevä Serlan  jääpalapussi , jossa on 24 helposti irrotettavaakin palaa, sen etuna on tietenkin veden pysyminen pussin sisällä, milloin niitä ei tarvita juomalaseihin.

° Talven aikana kaappiin kertyneet erilaiset pahviset muffiniformut voi hyvin käyttää kesäpihan tai parvekkeen tarjoomuksiin.....kakkupala tai keksi pohjalle ja päälle jäätelöä, hedelmäpaloja, marjoja......helppoa ja hyvää !

n-h