image-normal.jpg

 

Ne ovat helppo valmistaa ihan alusta pitäen itsekin. Marketeista saa valmiita läpysköjä, joihin voi sitten koota omat lounasherkkunsa, kääriä pakettiin ja leikata vinosti kahtia. Mutta jos näkee vaivan paistaa tortillat itse, niin pienellä lisävaivalla saa näyttävää vierasvaraa, vaikka kevään juhliin, Juhannukseen….lämpimiin kesäiltoihin...

 

Nami-hiiri paistoi pinaattitortilloja ja täytti ne 'mitä kaapista löytyy' -ajatuksin. Kaapista löytyy hetken aikaa vaikka mitä, kun ostoksista suurin osa on hiiren mittapuulla jättimäisiä pakkauksia. Hiiri haluaa kuitenkin kokeilla markettien erilaista tarjontaa aina milloin on mahdollisuus.

 

Tässä pohjan alkuperäresepti 10 kpl a' 12cm halkaisijaltaan

( Hiiri teki tälle reseptille vähennyslaskuja ja paistoi nyt vain kolme hieman isompaa.)

 

4 dl durumvehnäjauhoja ( sopii hyvin hiivaleipäjauhot tai maissijauhot )

1/2 tl suolaa

1/2 dl ruokaöljyä

1 dl  vettä tai 1 1/2 dl ilman keittolisäystä !!!!

( 1 dl soseutettua pinaattikeittoa, hiiren lempparia, joten sitä on usein valmiina)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään kimmoisaksi paksuhkoksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä muovilla peitettynä  sillä aikaa, kun leikkaat, pilkot täytteitä ja kastiketta.

Kauli jokainen taikinapulla jauhotetulla pöydällä  paistinpannusi kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja paista yksi kerrallaan ilman rasvaa. Tortilla on kypsä kun pintan muodostuu hieman ruskeita pilkkuja. 

Voit paistaa ne myös esilämmitetyn uunin 225°C alatasolla noin 8-10 min.

image-normal.jpg

Tortillan sisään voi wrapatä mitä haluaa ja tehdä asiaan kuuluvasti kastikkeen makuun sopivaksi. - Hiiri ei fuskannut, vaikkei kastiketta tehnytkään ( harvoin tekee edes salaateille ) - näyttävät kuivilta, vaan eivätpä olleet - kahvin kanssa maistuivat sormiruokana. Kalkkunaa hiiri aikoo lisätä ensi kerralla, sillä kaupan siivut olivat niitä mahdottoman ohuita. 

image-normal.jpg

Jälkiruokana oli tällä kertaa vain 'Oasikseen koottua silmäruokaa', hieman keskeneräinen kukkapala -koriste.

image-normal.jpg

Sellaisen saa huomenna illalliskutsujen emäntä, jos lopullinen tulos on hyvää parempi. Varasuunnitelmana  on neliökakku. Kukkakaupan kukkatarjonta ratkaisee lopullisen muodon. Tämä vihreä ja ensimmäinen koeyksilö jää kuitenkin hiiren ja koiran viikonlopun iloksi. Lisäämme :D siihen vielä yhden ruusun! - Kukat ja tarvikkeet eri maissa ei näytä aina sopivan hiiren koukeroisiin ajatuksiin.

nami-hiiri