isomaltoosi%20kokeili%201%20.jpg

 

Paikallisen piparireseptin tulokset muistuttavat vanhojen suomalaisten lehtien reseptejä. Hiiri oli kuitenkin unohtanut tämän ja kauhisteli puhdistetun uuninluukkunsä takana piparien pullistelua uunissa, miettien .... ehkä kokeilut onnistuvat paremmin, kuin tavallisen ohkasilla, joulupipareilla.

 

Pipariensa kuviokolon nami-hiiri oli täyttänyt isomaltoosilla ennen paistoa. Esilämmitetty kiertoilmauuni oli 200°C ja paistoaika reseptin mukaan 10 min. Sokeri suli mallikkaasti ja hiiri nosti pellin jäähtymään,  jotta 'ikkunat' kovettuisivat. Ennen leipomista hiiri oli miettinyt isomaltoosin värjäämistä, mutta jättänyt mietinnän sikseen, kun ei ihan välttämättömyys. Piparit päätyisivät omiin kahvihetkiin. - Aiemmista kokeiluista hiiri tiesi, että 'lasista' tulisi ranskalaista ilmakuplallista! Reikä oli tehty tähtisarjan mukana olleella ja juuri tähän tarkoitetulla pienellä miniputkikappaleella.

 

piparikuusi%201.jpgpiparikuusi%202.jpg

 

Varmasti nami-hiiren välinekaapista olisi löytynyt erilaisia ja erikokoisia tähtiä, joilla olisi hyvinkin voinut rakentaa 3D piparikuusen. Mutta 11 -osaisen sarjan edullisuus  2.75€ ja lahja-ajatus saivat kukkaron avautumaan. (Tähtimuotteja on 10 kpl ja se 11. on se reikäkappale) Kuuseen on käytetty vain koot 1-6 ja 7. on ylemmässä kuvassa.

 

Pikkuleiv%C3%A4t%20ja%20muotit%20.jpg

 

Osa eilisiä paistoksia on jo makutestattu! Tummat ovat suklaataikinasta  paistuneita ja vaaleissa makuna  on hasselpähkinä-karpalopalat. Jälkimmäisen taikinan palaset jäivät ehkä turhan suureksi pienille formuille.

 

Lähimaiden melko yleinen tyyli on tehdä kerrospikkuleipiä kahdella eri formunkoolla, kuitenkin ilman hilloa tai marmelaatia ja koristella tomusokerilla vaaleat ja kaakaojauheella tummat. Tämä tyyli ei ole saanut hiirtä innostumaan liiemmin. Mieluummin samaa kokoa ja hilloa väliin.

 

nami-hiiri


 Muutama pikkuleipäohje linkityksin, kun osasta puuttuu edelleen kuvia.

  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2013/12/hasselpahkinainen-makronen
  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2013/11/sitruunan-raikkaus-marengin-makeus  (englanniksi, autan jos tarvetta)
  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2013/12/paina-keskelta-lempeasti
  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2012/12/kuorrutetut-kanelitahdet
  •  
  •  
  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2009/11/tahtia-poydalla
  • http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2009/12/materiaalit-ovat-koossa-joten-sitten-vain