Viikkoon en aio kirjoitella mitään. Mutta se ei tarkoita makeuksista luopumista. Punssirulla ja Bébe ovat mieluisan kokoisia edelleen. Mutta ympärillä syödään kaiken aikaa isoja kakkupaloja, piirakoita, torttuja. Totutun kokoinen leivoslautanen (16cm) on usein ääriä myöten täynnä ja jos pohja on kova, niin haarukkapala saattaa löytyä pöytäliinalta tai naapurin sylistä.
Tämä piirakka on pehmeä piirakkapohjainen tyyliin:
munaa, sokeria, jauhoja, voita ja maitoa.
Päällä muruseosta suurempina nokareina:
voita, sokeria ja jauhoja.
Välissä on aprikoosin puolikkaita ja paljon.
Leipomon piirakoissa hedelmät ovat usein ohuina siivuina.
Uuni 220°C, keskitaso ja 20 min.
Pyöreä vuoka on 12 cm x 4 kpl.
Muuten hyvää, mutta pohja jäi tällä kertaa hieman kuivaksi. Pakkaseen heitetyt saavat ehkä kostuketta aprikoosimehusta. Jaan piirakan usein vielä neljään osaan - kaikkien 'kauhuksi', mutta minusta on hauskaa ottaa lisää......
nami-hiiri
Kommentit