22.12.2015%202.jpg

Aurinko paistaa miltei siniseltä taivaalla. Se oli saatava kuvaan, vaikkei suklaa pidäkään lainkaan auringosta. 

22.12.2015%20.jpg

.......perhekuva siltä ainoalta tasolta, jonne aurinko ei juuri koskaan yllä! Kuten huomatte nami-hiiri ei hotki makeuksia, vaan nauttii joka päivä jotakin !


Vakaa aikomus oli tehdä itse Wiener Nougat -konvehteja, mutta se saa jäädä nyt. Kuvan herkkujen kanssa vierähtää  oma aikansa... mahdollisesti - ei kuitenkaan ihan varmasti - ensi vuoden puolelle. Laitan kuitenkin reseptin esille.....ja toivon että nougat säilyy hyvänä kaapissa.

Kotitekoinen WIENERNOUGAT 

100 g maitosuklaata 
250 g nougattia...ei haittaa vaikka raidallista !
100 g kevyesti paahdettuja mantelilastuja

Tee näin:

  • Paahda mantelilastut kuivalla pannulla, varo polttamasta. laita syrjään ja anna jäähtyä.
  • Sulata  nougat vesihauteessa, ja kun se on sulanut lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita kunnes kaikki on sulanut tasaiseksi massaksi. Lisää massaan paahdetut mantelit.
  • Kaada seos pergamiini- tai leivinpaperoituun suoralaitaseen vuokaan * - Battenberg vuoka tai jokin muu tasalaitainen olisi hyvä. 
  • Tasoita pinta tarvittaessa, niin saa kauniimpia palasia. Laita wienernougat astia jäähtymään.
  • Leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ohuella terävällä veitsellä, niin saat siistit palaset tarjottavaksi tai lahjaksi!

Vinkki: 

Leivinpaperin ja folion avulla voi helposti 'rakentaa' sopivan muotin. Kokemusta ei ole palojen säilyvyydestä, ne häviävät makuhermoja hivellen...... hyvinkin pienessä ajassa!


After Eight -tryffel

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet 
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  • Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
  • Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
  • Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.
  • Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

nami-hiiri