macaron%20kokeiluja%20kuva%202-normal.jp

Karamellinomaiset Macaron  -marenkikakkuset tuovat kahvipöytään värikkyyttä ja makeaa keveyttä. Suklaakokeilu oli hauskaa, mutta pienet makeat makupalat muuttuivat makeammiksi. Samalla se makea keveys katosi ja äkkimakeus astui tilalle! - Osa kuvista oli kamerassa marraskuisen kurssin jäljiltä. 

Valmistus italialaisittain (Toronto, kurssi 2013 /11):

1 dl vettä 
400 g hienoa sokeria 
150 g kananmunan valkuaisia 
400 g tomusokeria 
400 g valkeaa (= kahdesti kuorittu) mantelijauhetta 
(elintarvikeväriä)

  • Keitä sokeri ja vesi 114-118 asteiseksi seokseksi.
  • Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
  • Kaada sokeriliemi jatkuvana ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan tehokkaasti vatkaten. Jatka seoksen vatkaamista niin kauan, että lämpötila laskee 50 -asteeseen  eli noin 15 minuuttia.

Italian%20marenki%20-normal.jpg

....kiiltävää, paksua ja pehmeää ! Kulhon voisi huoletta kääntää ylösalaisin päänsä päällä !

  • Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe seokseen ja  sekoita kevyesti valkuaisten kanssa. Sekoita hellästi tämä seos italialaiseksi marengiksi. - Ison määrän sekoitus käy helpoimmin, kun vedät lastaa kulhon vastareunasta sisäreunaan eli kohtisuoraan itseesi päin aina keskeltä kulhoa, pyöräytät seosta lastalla, pyöräytät sitten kulhon pohjaa pöytää vasten 180° ja uusi veto lastalla ...pyöräytys lastalla, kulhon pyöräytys..veto lastalla...

v%C3%A4ri%C3%A4%20-normal.jpg

  • Voit värjätä massan haluamallasi  nestemäisellä/pasta/jauheelintarvikevärillä.

macaron3-normal.jpg

  • Pursota tasakokoisia 'nappeja' leivinpaperoidulle pellille, nosta peltiä ja pudota napakasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat katoavat - ja anna pinnan hieman 'kuorettua' ennen paistoa (n. 15 min).
  • Paista 150 asteessa noin 13 minuuttia uunista riippuen ! Anna jäähtyä 2-3 min ja irroita alustastaan varovaisesti.
  • Käännä joka toisen napin pohja ylöspäin.
  • Laita säästeliäästi täytettä käännetylle puoliskolle pikkulastalla tai veitsellä...laita kansi päälle varovasti painaen. On tärkeää, ettei täyte ole valuvaa. Nappiparin pitäisi 'seistä' lautasella kyljellään ilman, että sotkee ympäristönsä - tai herkuttelijan sormet. 
  • Vinkki! Myös perusmassaan voi käyttää erilaisia aromeja kuten: sitruunaa, lakritsaa, elintarvike ruusuvettä, laventelia, kaakaota jne.

Hupsu hiiri ennakoi tilanteen ja otti mukaansa kotikolosta parit kakkupaperin muoviset korvikkeet matka-askiinsa. Jotain materiaalia oli jäänyt koiran vartioitavaksi marraskuulta ja tarkoitus oli tehdä eilen sydämenmuotoisia Macaron -kakkusia, mutta haaveeksi jäivät. Muoto ei tyydyttänyt nami-hiirtä. Ehkä huomenna kaikki on toisin Ü tai sitten ei .....ja hiiri tyytyy ehkä vain leipomaan minimuffinsseja kookoslastuilla söpösiin Mexicon tuliaisiin.

nami-hiiri  Torontossa