Voiko se kutistua tai tulla tunnottomaksi? Kysymyksiä, jotka ovat nousseet tänään hiirenkolossa topic -ihmettelyksi. Aika on rahaa, mutta sitä ‘rahaa’ ei nami-hiiri tapaa säästellä, vaan kuluttaa surutta. Ja nauttii tekemisien tuomasta ilosta ilman sekuntiviisarin ärsyttävää nakutusta ajan lakkaamattomasta kulusta.
perjantai, 18. marraskuu 2011
Voiko jauhopeukalo menettää tehonsa?
Posti toi aamulla pienen paketin, jonka tilaukseen hiiri oli sortunut ainoastaan tuotteen pienen koon vuoksi. Aikaa säästyy, kun ei tarvitse laskea reseptin pienennyksiä, eikä voidella vuokaa. Sekoittaminen kestää valmistajan mukaan 10 sekuntia ! Totta vai superluokan myyntikikka aikapulassa kiiruhtaville nykyihmisille. Siitä otettiin heti selvää .
Ja mikä fiilis! Leipomus syntyy miltei muutamalla vauhdikkaalla tanssiaskeleella ja oloa voisi verrata näkemäänsä englantilaisen Oliverin ohjelmaan “twistaa ja kokkaa”. Mutta 10 sek. ?
Tomaattikakkua lounaaksi
100 g jauhoja
100 g jauhettua mantelia
50 g raastettua Parmesaania
1 tl leivinpulveria
¼ tl suolaa
ripaus Cayennepippuria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 rkl tomattipyrettä
4 rkl oliiviöljyä
3 puolitettua kirsikkatomaattia.
Esilämmitä uuni 180°C .
Hiiri nosti pienen keittiöpuntarinsa työpöydälle, laittoi uuden kulhon puolikkaan vaa’alle ja nollasi.
- mittaa kaikki ainekset suoraan vuokaan, paitsi ei tomaatteja ja laita toinen puolisko päälle ja sulje ohjeen mukaan tiiviisti.
- ravista voimakkaasti muutaman kerran - hiiri sekoitti varmuudeksi toiset 10 sekuntia - ja poisti ‘kansipuolis(k)on’.
- siisti lastalla sekoitusjäljet reunoista.
- paista esilämmitetyssä uunissa noin 40-45 min. keskitasolla.
- anna hetki jäähtyä ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
- koristele tomaateilla, tuoreella basilikalla - tarjoa vaikka juustoisen Peston kanssa.
Karkea Pesto-juustotahna:
140 g pieneksi murustettua/karkeaksi raastettua juustoa. Käytin raastamani Parmesaanin loput ja lisänä raejuustoa.
2 rkl Pestoa
ripaus mustapippuria
Sekoita haarukalla !
Lopputulos 10 sekunnin sekoituksella oli yllättävän hyvää ja paistos tasalaatuista. Missään ei ollut suuria aineosien sattumia, saati jauhopaakkuja. Leivinpulverikin oli kaikesta päätellen mennyt sekaisin, sillä kakku ei ollut lintallaan. Ideana säästää aikaa on samanlainen, kuin esimerkiksi 'Sunnuntain helpot suolaiset muffinssit'. Nyt vain mitataan tuotteet keittiön purkeista suoraan helppohoitoiseen vuokaan, twistataan ne maagiset 10 sekuntia ja uuni hoitaa loput.
Seuraavaksi voisi kokeilla makeaa ohjekirjasesta ja tallentaa aikaa uunissa paituvan kakun nautiskeluun.
nami-hiiri
Kommentit