image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Oma vaivansa on pilkkoa porkkanat tikuiksi silppurillakin, lime tai sitruuna on kuitenkin tikustettava veitsellä. Lopputulos korvaa käytetyn ajan monin verroin, sillä hyytelömäinen hillo maistuu....

Tällä kertaa nami-hiiri teki pienessä leivos-kakkuvuoassa porkkanakakun, leikkasi paloiksi ja laittoi vielä hivenen lämmintä valuvaa porkkana-limekeitosta niiden päälle enemmän tai vähemmän.

Porkkanakakusta kuutioleivoksia  8 kpl

( leivosvuoka: 20 x 6 x 5cm , annos riittää kahteen vuokaan )

150 g jauhoja

150 g sokeria

125 g hasselpähkinää hienoksi jauhettuna

½ pss ( 8 g ) leivinpulveria

1 tl kanelia

½ tl neilikkaa

veitsenkärjellinen suolaa

100 g hyvin pehmeää voita

2 kananmunaa

125 g hienoksi raastettua porkkanaa

1 limen raastettu kuori tai ½ sitruunan raastettu kuori

tomusokeria koristeluun

marsipaanista porkkanoita koristeluun tai porkkanakukkia muotilla.

Esilämmitetty uuni 180°C.

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään

2. Sekoita pehmeä voi, munat, porkkanaraaste, limeraaste ja –mehu tasaiseksi seokseksi ja lisää jauhoseokseen.

3. Täytä tosi hyvin sekoitetulla massalla voideltu/jauhotettu suosikkivuokasi tai pari kapeaa leivosvuokaa.

4. Paista keskitasolla noin 25 minuuttia, tee tikkukoe varmuudeksi - ja paista lisää tarvittaessa.

5. Anna paistoksen jäähtyä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Tomusokerin ja marsipaanikoristeiden sijaan nami-hiiri lusikoi lämmintä, valuvaa porkkana-lime keitostaan pintaan!  -  Pienistä vuoista tulee valmistuttajan ohjelehtisen mukaan neljä (4) kuution mallista leivosta, joskin hiirellä aina vain kolme, kun yksi menee laaduntarkkailun piikkiin !

image-normal.jpg

Tämä hiirenkolon hieman muunneltu porkkanahillo limella on ikivanhasta (1910) reseptistä pohjautuva. Ei hiiri niitä muutoksia useinkaan tee, mutta ulkomuistista keittely sen teettää. 

500 g kuorittuja porkkanoita tikkuina tai rouheena

2 hyvin pestyä sitruunaa tai 3 limeä, joista käytetään kuoret sekä mehu

5-6 dl vettä

300-500 g sokeria

  • Porkkanat kaavitaan puhtaiksi ja leikataan tikuiksi tai raastetaan karkeaksi. Sitruunat kuoritaan, valkoinen osa kuoresta leikataan tarkkaan pois, ja keltainen osa leikataan hienoiksi suikaleiksi.
  • Sitruunan kuorisuikaleet keitetään vedessä pehmeiksi, kattila nostetaan pois liedeltä. Samassa vedessä keitetään myös porkkanasuikaleet puolipehmeiksi, nostetaan lävikköön ja valellaan kylmällä vedellä. 
  • Puserrettu sitruunanmehu ja sokeri keitetään paksuksi liemeksi. Porkkana- ja sitruunasuikaleet pannaan sekaan ja keitetään, kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja hillo kirkkaan näköistä. Hillo kaadetaan lasipurkkiin, saa jäähtyä ja paperi sidotaan päälle. Käytetään leivän päällä, salaattina ja kakkujen, sekä jälkiruokien koristeena.  

Hiirenkolon hillot (puolikas annos) häviää jääkaapista reilussa viikossa Ö !

SLY24 kierroksen kaverit ovat keitelleet vaikka mitä herkkuhilloja, joten täytyihän hiirenkin paketin odottelun lomassa jotain tehdä. Ei se paketti mitenkään myöhässä ollut, mutta odottavan aika on niiiiiiin pitkäveteistä ilman pientä toimintaa Ü! Leivosvuoka oli uunissa, samoin kääretortun pohja paistumassa. Oli perjantai ja kello kävi kymmentä. Oma ihana slypakettini saapui reilun tunnin päästä....hiirenkolossa alkoi makoisat juhlat !

nami-hiiri