Tämä on mainio ja nopea resepti Valion reseptipankista hieman muunnettuna näin luumurikkaan joulukuun  jälkeen. Tällä Valion reseptipankiin reseptillä nami-hiiri osallistui Leivontafoorumin tammihaasteeseen tarkalla 8 € budjetilla, jossa vieraat saapuisivat kahden tunnin päästä. 
 
Vierasvaran ei tulisi koskaan olla liian työläs tai mutkikas ensikokeilu, joka aiheuttaisi katastrofin keittiössä, kun vieraat saapuvat pienellä varoitusajalla. Epäonnistuminen tulisi minimoida, mutta ei tietenkään maun kustannuksella.
 
Alkuperäisen ohjeen itse tehty taikina on parasta, mutta edukkaan kaupan lehtitaikinan tammikuun tarjouksesta sai eurolla. Kiusaus oli vastustamaton. Sitä tuli hankittua  muutama paketti yllätysten varalle ja tietenkin erilaisiin uusiin kokeiluihin ! Nyt olisi ollut aikaa Lf:n kuvitteellisessa tilanteessa, mutta aina ei kenties ole, kun vieraat kaartavat pihaan - varma on aina varmaa ja nopeus valttia.
 
Nopeat rahka-luumukolmiot
vaihtuivat raikkaan aprikoosin makuun !
 
Valmistusaineet 12 kpl:

1  pak  250 g lehtitaikinaa  ( 1€ }

1  prk  vaniljalla maustettua rahkaa  ( 0,98 € } 

1  dl paistonkestävää luumumarmelaatia 

tai

1 prk aprikoosin puolikkaita omassa liemessä ( 1,32 € )

1 kananmuna  voiteluun ( 4 kpl  0,96 € )

hieman raesokeria koristeluun  ( 1 pkt 1,07 €  

tarvikkeet yhteensä = 5,33 €

Valmistusohje:
1. Sulata taikina leivinpaperin päällä uunipellillä.
2. Leikkaa taikinasta ensin neliöitä ja ne  sitten kolmioiksi.
3. Voitele kolmioiden kulmat. Levitä vaniljarahkaa taikinakolmioiden    keskelle. 
   Lisää päälle aprikoosin puolikas siivutettuna. Ripota hieman sokeria kulmiin.
4. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C noin 20 minuuttia.
   Jäähdytä peittämättä.
 
 
Rahaa olisi jäänyt kyllä vielä kermapurkkiin, mutta nämä maistuivat oikein hyviltä ihan naturel. Onneksi tilanne oli kuvitteellinen, sillä 'laaduntarkkailuun' hupeni 3 kappaletta ihan huomaamatta. Itse tehtyyn taikinaan olisi siihenkin aika ja rahat riittäneet mainiosti. Rahaa olisi tässä tapauksessa kulunut 7.21 €  eli edelleen alle 8€ !
 

 
Luonnollisesti on aivan eri feelinki keittiössä suunnitella, lueskella kakkukirjoja monta päivää ja tehdä sitten jotain erilaista tarjottavaa kutsutuille vieraille. Yllätysvieraat eivät ole sen huonompia, usein päinvastoin. Itse tilanne on vain erilainen. Se on kellon kanssa kilpasilla oloa, jolloin on nopeasti saatava helppoa hyvää kahvipöytään. Kun ovikello sitten soi niin leipomuksen tuoksu leijailee ilmassa toivottaen vieraat tervetulleiksi! Hienostelua tai ei, mutta hiirenkolossa vieraat, jopa yllätysvieraat saisivat kahville/teelle /kaakaolle asiallisen kuppiparin ja pullalautasen. Haasteen sääntöjen takia hiiri vain hetken irroteli.
Todellisuudessa yllätysvieraat alkavat olla katoava harvinaisuus, sillä nyt tallennetaan kutsuja iPhoneen viikkoja, jopa kuukausia etukäteen. Niitä sitten vekslaillaan, päiviä tai aikoja muutellen. Pahimmassa tapauksessa peruutus tulee samana päivänä tai jopa tuntia ennen. Onko meillä todellakin näin kiire? - Sveitsissä tämä muodostuu jopa ongelmaksi, sillä kutsuja varaa maan tavan mukaan pöydän kahvilasta tai lounasravintolasta....
 
nami-hiiri