Sadetta on ripotellut pienemmällä kauhalla ja suoraan saavista kaataen muutaman päivän. Viinitarhan omistajakin innostui sarastavasta auringosta, koska aloitti työnsä ennen klo 7 lauantaiaamuna, kun kaikki nukkuivat, paitsi auringon kanssa nouseva nami-hiiri.  Mutta, jos unta olisi riittänyt, niin viimeistään naapuritalon isäntäväen ‘karjuntaan’ olisi hiirikin herännyt. Heitä torjunta-aineen suriseva moottori häiritsi, vaikka normaalisti eivät tahdo kuulla mitään ilman korvassa olevaa pientä laitetta. Viinitarhalla pidettiin pieni luova aamiaistauko, koska surina lakkasi hetkeksi.
 
Hiiri kävi aamiaisen tekoon. Uunissa paistui aamiaissarvia ja pöydällä odotti kaupan avaamaton 'Apfelmus mit Vanille' -hillopurkki.
 
 
Aamiaissarvia 12 kpl 
 
3 ½  dl jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (hiiri jätti pois kokonaan)
50 g voita
1 prk kermaviiliä
 
seesaminsiemeniä pintaan
1 kananmuna
 
 -  siitä pieni osa voiteluun ja loput esim. täytteeseen*.  
  Hiiri ei tehnyt täytettä, vaan pienen yrttimunakkaan !
* 2 dl juustoraastetta
 Vatkaa muna rikki haarukalla, lisää 2 dl juustoraasteesta, mausta seos yrttimausteella.
Paisto kesti 10 minuuttia /180°C.
 
 
Nami-hiiri leikkasi pieneksi silpuksi saamiaan porosiivuja ja laittoi noin teelusikan verran pienen taikinakolmion leveämpään päähän, rullasi, voiteli ja ripotteli siemeniä pintaan. Normaalikokoiset sarvet paistuivat ilman täytettä.
 
 
Omenahillopurkin kansi oli avautunut. Siinä oli jo ruokalusikan kokoinen kolo. Paistuneiden sarvien ja savustetun poron tuoksu leijui keittiössä ja vatsa äänteli hiljakseen. Parvekkeella maistui aamukahvi ja lämpimät sarvet. Ensin porolla täytetyt pienet, kukkareunainen pieni munakas ja sitten ne 'normaalit' omenamuusin kanssa. 'Säteilevä Hymy' loisti ja edessä olevassa taloa korkeammassa saksanpähkinäpuussa oli runsaasti tulossa pähkinöitä. Nyt ne olivat vielä ihan raakojen 'luumujen' näköisiä. - Oli miltei äänetön tunnelma Viinitarhurin äänekkään aparaatin jälkeen. Hän oli työnsä tehnyt - ja palaisi iltapäivällä, satoi tai paistoi. Kaukaa lähestyi ja voimistui 'postitädin' keltaisen mopon surina. Se oli, kuin kissan kehräystä.
 
Käärepaperissa oli ollut teksti:
Vikström’s  
Wanha Kauppahalli, Helsinki-Helsingfors
 
nami-hiiri