"On satanut pehmeää lunta. Otan sitä kämmenelle, puhaltelen, annan sen laskeutua kevyesti maahan. Ja kun kohotan katseeni, näen maailman sakeana lumesta, suurista pehmoisista lumihiutaleista..... On joulu. Mikä sana, mikä suloinen lämmin sana!" (L.H.)

Vuosia nami-hiiri kirjoitteli kortit ja joulukirjeet aina Joulupäivänä uudeksi vuodeksi. Silloin oli aikaa ystäville, kun muu perhe lueskeli joululahjakirjojaan tai leikki uusilla joulupukin tuomilla lahjoilla. Samoin tuota lainattua kohtaa hiiri on kirjoittanut Laila Hietamiehen kirjasta "Joulumuisto" vuosikausia, lumitähtikortin kanssa useinmiten pieniin lappuihin ja sitä edeltäneeseen 3D talvimaisemaan, kyllästymättä koskaan siihen itse. Korttien valmistajat taas pitävät hyvää huolta loppusaajista, etteivä he saa samaa korttia kahdesti. Mutta hiirenkolossa onkin aina yhtä joulun tarvetta suurempi varasto, joten pulmaa ei tule, vaikka lempikortti poistetaan tuotannosta....riittää joulusta toiseen aina jollekin pienelle ryhmälle. Nyt oli kohtena osa blogiystäviä.

Tässä on saatua kaunista tunnelmaa joulupostin joukossa. Mahtavaa osaamista, käden taitoa korttien suunnittelussa.

Tässä on sähköisesti saapunut valokuva Japanista, jossa yksi nami-hiiren parhaista ystävistä viettää Joulua. Siellä lumikinokset syntyvät hetkessä ja katoavat miltei silmänräpäyksessä sveitsiläiseen tyyliin. Lainaan osan kirjeestä 23.12.12, joka kertoo japanilaisten joulusta:
 
"Tänään on Keisarin syntymäpäivä. Joulua eivät japanilaiset vietä muuta kuin kaupallisessa mielessä. Tosin suomalainen joulupukki tuli Fukushiman lapsia tervehtimään. Uutena vuonna he antavat lahjoja ja sukuloivat. Matkustavat kaikki, on varaudettava ruuhkiin...!" 

...ellei Jouluna ole lunta...

 

Swarovski kristallia 

Vesipulloista tehtyjä tähtiä valaisemassa kulkijoiden taivalta. Tänä vuonna niissä oli  keskustat värillisiä lamppuja. 

 

Päärautatieaseman hallin perinteinen joulutori ja samoin läheisellä aukiolla oleva '"kuorokuusi", jossa eri kuorot pitävät konserttejaan iltaisin.

Zürichin pääkadulla loisti pienistä lampuista tehty tähtitaivas illan pimentyessä.

Kaikki puiston puut eivät aina ole (joulu)kuusia, eikä luntakaan ole oksilla, mutta  tunnelmaa silti on. Tänä jouluna tällaisia 'joulupallopuita' oli useampi.

Lunta ei ollut siis nimeksikään koko kaupungissa, ainoastaan vastakkaisessa suunnassa siintävillä Alpeilla, mutta joulutunnelma leijui ilmassa aurinkoisia katuja kulkiessa! Oli kastanjakojuja, Joulupukin ja Enkelin raitiovaunu, lahjapakettibussi, kuorokuusi, lahjalaatikot, joihin yritykset olivat koonneet tuotteitaan joulumaiseen henkeen ja joulutorejakin oli nyt ainakin neljä eri puolilla keskustaa.