mantelitorttu%202-normal.jpg

Eilen saapuneiden reseptien joukossa oli yksinkertainen, helppotekoinen, mutta maukas 'Mantelitorttu', johon ei voi olla rakastumatta. Hiiri arvelee sen olevan alkujaan Espanjasta, Santiagon Mantelitorttu. Taikinaan toisinaan lisätään hieman kanelia, mutta hiiri kulki annettua reseptiä.

MANTELITORTTU

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria ( tyhjensin ruokosokeripurnukan loput)
  • 2 pss Meiran mantelijauhetta (= 2 x 80g)
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • vähän voita tai öljyä vuoan pintoihin ja pohjaan.
  • koristeluun paahdettuja manteleita ja tomusokeria

- Vaahdota kananmunat ja sokeri.

- Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon yhdessä mantelijauheen kanssa.

- Irtopohja- tai muu vuoka voidellaan voilla  ja taikina kaadetaan vuokaan.

- Esilämmitetty uuni 175°, paistoaika n. 30 min.

- Torttu otetaan uunista ja sen annetaan jäähtyä kunnolla ennenkuin kakku poistetaan vuoasta.

- Tortusta tulee matala mutta sen kuuluukin olla matala.

- Paahda 1/2 dl mantelilastuja kauniin ruskeaksi kuumassa ja kuivassa pannussa. Ripottele jäähtyneen tortun pintaan.

- Hunnuta tortun pinta tomusokerilla.

Mantelitorttu%20-normal.jpg

Uusin maisteluavustaja ehti jo huomauttaa, että tomutus puuttuu! Höh, eipä ole oppinut vielä hiirenkolon tavoille, jossa kaikki tehdään rauhallisesti ja ilman kiirettä ja hoppua! 

Mantelitorttu%203-normal.jpg

Paistos maistuu tosi hyvälle sellaisenaan, mutta juhlavammaksi sen saa slyparin lisäreseptillä - nyt on juhla. On Vappu!

SITRUSVAAHTO

2 dl vispikermaa
1 rasia appelsiinituorejuustoa
(1 rkl sokeria)
2 tippaa manteliaromia
sitrushedelmiä pieninä paloina
  • Vaahdota kerma, lisää joukkoon maustettu juusto (sokeria, jos mielestäsi tarpeen), lisää manteliaromi.
  • Paloittele sitrushedelmät ja lisää vaahtoon - tai tarjoa erillisestä kulhosta.

Edit. Puoli torttua myöhemmin:

mantelitorttu%20annospala%20-normal.jpg

Sitrushedelmien ja -juuston puuttuessa, nami-hiiri nauttii sen toisen puoliskon vispatun kerma-natureljuuston ja uunissa paahdettujen omenasiivujen kera. Päivä on vasta nuori !

Kakkupaperin reunan nami-hiiri on leikannut ihan itse viime matkalla hankitun Martha Stewardin Crafts -leikkurin avulla. Seuraavaksi voisi miettiä lisäkappaleita. Tavallinen askartelukartonki toimii näin kotioloissa hyvin, jos kakun alle laittaa paksumman sellofaaniläpyskän. Muutamat hiiri aikoo laminoituttaa, kun seuraavan kerran käy jossain isommassa kaupungissa, jossa laminointi on mahdollista. 

Kuka muistaa 'lautaset' Ü, joissa torttu ja annospala lepäävät ?

nami-hiiri