...joka on käynyt vieraissa. Noin teki mieli otsake ihan oikeasti kirjoittaa, mutta nami-hiiri hillitsi itsensä, vaikka kieltämättä olisi ollut hauskaa.  - Ei hiirellä ole omaa puutarhaa, vain parvekkeen laatikot, joissa kasvit voivat nykyään huonosti uuden lasikaton alla. Se estää luonnollisen sadekastelun, kun hiiri on matkoilla. Tori on nami-hiiren ihmeellinen puutarha ja kukkatarha!

Mananas%201%20-normal.jpg

Fragaria + 'ananas' = ´Pineberry´, hauskemman nimen hiiri luki jostain ulkomaisesta lehdestä, jossa toimittaja oli kynäillyt nimen, jonka voisi suomentaa ’Mananas’. Se on mielenkiintoisa, vain muutaman vuoden vanha tulokas marjamarkkinoille. Marja, joka on kypsänäkin valkoinen, on pienikokoinen mansikka lajike. Se viihtyy normaalisti mansikkamailla, mielellään  ’punaisten serkkujensa’ vieressä,  sopien mainiosti myös parvekelaattikkoon, ruukkuistutuksiin, kasvihuoneeseen tai amppeliin. 

Mananas%202-normal.jpg

"Ananasmansikka, Pineberry" on pelastettu Etelä-Amerikassa kasvaneesta vanhasta mansikkakannasta Eurooppaan, ensin Ranskaan, sieltä Hollantiin….  Suomessa sen taimia on saanut ostaa taimitarhoista ehkä kolmisen vuotta,  joten ensimmäisiä tuokkosia olisi pitänyt viime kesänä jo näkyä. Marjominen alkaa näet vuoden tai parin päästä istutuksesta. Linnut elävät aikaansa jäljessä - eivät ole huomanneet pientä makoisaa mitättömän väristä herkkumarjaa, joka  nimensä mukaisesti tuoksuu ja maistuu ananakselle. Tai siis kaikki hehkuttaa sitä noin, mutta hiiri on hieman toista mieltä. Marjan ulkomuoto on 1:1 mansikan kanssa, tuoreen ananaksen tuoksun tasolle marja ei kuitenkaan yllä. Selittynee kaiketi sillä, että yksi kypsä ananas...levittää tuoksua enemmän, kuin 100g pieniä, valkoisia mansikoita, joista puolet on maisteltu ennen kuvausta. Mansikka on makea marja, mutta ananasmainen hapokkuus peittoaa sen. Punaisen mansikan veroiseksi marjaksi tämä uutuus tuskin yltää moneen vuoteen...selvästikin asiakkaat jättävät ne rauhaan - odottaen niiden punastumista ! 

nami-hiiri