SLY32%20-%20lokakuun%20pkt%20.jpg

Posti ei enää soittele summereita, ainoastaan jos tarvitsee kuitata. Mutta postin pakettiauton ääni kantaa ylös hiirenkoloon. Hiiri kuulee kesällä heinäsirkkojen soitonkin, vaikka jo monta vuotta sitten Pojantytär tuumi, ettei minun pitäisi ! Hiiri vilkaisee peiliin ja miettii....miksi ei muka?

Mutta katsokaatte tätä määrää, tätä ihanan sly paketin sisältöä! On Meiran mausteita, joista maustepippuri, sekä jauhettu muskotti olivatkin loppuneet. Euroopan maustepippuri on muuten jonkinlainen sekoitus. Oli lempisuklaata, juuri oikean värisiä kakkupapereita. Vaahtomakeisia, joita hiiri ei niinkään syö, mutta saksii mielellään niistä kakkusiinsa koristeita....kardemummaa, Dr. Oetkerin tuotteita, pieni yhden hiiren hertta -kakkuvuoka, reseptejä ainakin seitsemän liuskaa....  

 lokakuu%202.jpg

Pirkka Ruoka -lehden lisäksi oli siis väripatteri maukkaita hiirelle valikoituja reseptejä, koirallekin omansa...nami-hiiri kirjoittaa usein koirasta, jota hoitelee, kuin omaansa...taas parit viikot loppukuusta !

MILLALTA%3ASLY32%20.jpgnami-hiiri%20lapaset%20.jpg

Pakkanen saa tulla, ihana parini oli kutonut yllätyspakettiin 'nami-hiirilapaset' - suuri lämmin halaus, Millalleiloista mieltä tuovien pakettien lähettäjälle! Hän kertoo paljastuskirjeessään lukeneen yömyöhään nami-hiiren blogia, eikä suotta, hän oli löytänyt punaisen langan hiiren jutuista.  Ylimmän kuvan keskellä näkyy pientäkin pienempi sydänvuoka. Hiiri pakkaa sen kassiin mukaan, ja leipoo koirankotona jotain itselleen. Koiralle sitten niitä reseptin kurpitsakeksejä.........

lokakuu%203.jpglokakuu%204.jpgminihyv%C3%A4%C3%A4%20kurpitsasta%20.jpg

KURPITSAPYRE

 • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Halkaise palat vielä kahtia, paperoi uunipelti  ja aseta lohkot paperille.
 • Paista 175°C noin 30-45 min. hieman koosta riippuen. Kun veitsi uppoaa kurpitsaan helposti, se on kypsä.
 •  Anna jäähtyä. Irrota kuoret.
 • Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella. Säilytä pyre jaakaapissa tai pakasta se.

KURPITSAPIIRAKKAMAUSTE

 

3 rkl kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

2tl jauhettua muskottipähkinää

1,5 tl maustepippuria

1,5 tl jauhettua neilikkaa

0,5 tl jauhettua kardemummaa  tai morttelissa rikottua

 

 • Yhdistä kaikki aineet, säilytä tiiviissä purkissa, valolta suojattuna

Aika tarkkaan juuri postiauton kurvatessa talon eteen, oli nami-hiiri paloittelemassa eilen ostettua kurpitsaa, ajatuksena höyryttää se soseeksi paahtoleivän päälle. Palat joutuivatkin nyt uunipellille, joka on helppo ja vaivaton tapa, kun antaa lohkojen jäähtyä sormien sietäviksi. 'Pirkka Ruoka' - syyslehti on auki sivulta 26, kuvasta pilkottaa hauska kattausidea. SE olisi tunnelmallinen isolla pöydällä, mutta hiiri aikoo sen toteuttaa joko hiirenkolossa tai koirankotona.

  nami-hiiri


20.10.2015

Kurpitsalatte%20.jpg

 

KURPITSALATTE

 

0,5 dl kurpitsamauste-siirappia

2,5 dl maitoa

0,3 dl espressoa tai vahvaa kahvia

 

 • Lämmitä maito höyryäväksi ja laita puolet siitä mukiin.
 • Lisää siirappia ja kahvi.
 • Kaada päälle loput maidosta. laita halutessasi ripaus kurpitsapiirakkamaustetta, raasta kurpitsasta ohuita suikaleita.

 

KURPITSAMAUSTE -siirappi

 

2,5 dl sokeria

2,5 dl vettä

1 rkl kurpitsapiirakkamaustetta

2 rkl kurpitsapyrettä

 

 • Laita vesi ja sokeri pannulle ja anna kiehua kunnes sokeri on sulanut. 
 • Lisää mauste sekä pyre.
 • Anna kiehua hiljalleen 10 minuutia.

n-h