Se oli jollain ulkomaanmatkalla vuosia sitten, kun hiiri söi suklaaohukaisia. Ne soveltuivat jotenkin matkan henkeen, mutta koskaan ei niitä kokeiltu kotona. Ei nytkään, vaikka hiiri niistä kirjoittaa. Aihe vain putkahti mieleen, kun kaupan hyllyt ovat saaneet täydennystä suklaalevitteistä. Niitä ilmestyy hieman joka tehtaalta, joka valmistaa suklaata. Löytyy maitosuklaata, tummaa ja raidallista ja hintahaarukkaa tietenkin on. Suklaista levitettä on hauskasti pakattu tanskalaisiin 'Rembrandtin' tuubeihinkin.

Jos nami-hiiri nyt tekisi lettuja taikka lättyjä, niin haluttaisi kokeilla niitä 'kaakaobalsamicon' kanssa.  

Vaikka nami-hiiri pitääkin makeasta, niin lämpimän  ohukaisen sisälle tuskin levitettä laittaisi ja kylmän ohukkaan kanssa ei edes kokeilisi. Mutta muutama raita kakaobalsamicoa voisi olla kokeilun arvoinen 'elämys' tai 'pettymys'. Sitä nami-hiiri aikoo kokeilla joku päivä, kun koira nukkuu  .

Suklaiset ohukkaat:

120g jauhoja

ripaus suolaa

2 tl sokeria

2 kananmunaa

260 ml kokomaitoa tai kermamaitoa

50g voita

kanelilla maustettua suklaalevitettä täytteeksi naminälän mukaan !

nami-hiiri

P.S.

Aina tulee näitä jälkihuomautuksia, mutta selvyyden vuoksi ! Kotona olisin, ehkä kirjoittanutkin seikkaperäisemmin . 'Nutella', joka on tasokkaan italialaisen 'Ferrero' tehtaan (mm.Tic-tac, Kinder..) tuote, on hasselpähkinästä ja nougatista tehty tahna. Sitä ei ole alkujaan tarkoitettu ihan suoranaiseen herkutteluun, vaan aamiaismarmelaadin 'terveelliseksi' vaihtoehdoksi. Se soveltuu kuitenkin myös leivontaan. Oletteko maistaneet 'Nutella' muffinsseja ? Entä pikkuleipiä, kakkua tai jäätelöä? 

Ferreron' tuotteilla on pitkä historia nami-hiiren perheessä, vaikka itse 'Nutella' ei koskaan kuulunut hiiren omiin suosikkeihin. - Suklaatahnalla, jotka nyt rynnistävät uusvauhdilla markkinoille eri valmistajilta, on hieman toinen koostumus. Niitäkin hiiri vain testailee. Ne voivat olla myös maustettuja: kanelilla, inkiväärillä......Ohukainen tai fiinimpi crépes suklaalla ei ollut mikään paha kokemus nuoruudessa - kuten ei ollut 'Suklaa mannakaan'. Niitä ei vain tee kovin usein mieli, ei ainakaan heti seuraavalla vuosikymmenellä.