image-normal.jpg

Raikas salaatti maistuu aina. Appelsiini, punajuuri ja fenkoli ovat hyvä makukolmikko.

1 fenkoli 
1 rkl hienonnettua fenkolia 
4 pientä punajuurta
3 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
3 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
sormisuolaa
myllystä mustaa pippuria
2-3 appelsiinia

tilliä, rakuunaa tai persiljaa koristeeksi

Pese fenkoli, keitä puolikypsäksi, viipaloi hyvin ohuiksi lastuiksi terävällä veitsellä pieneen kulhoon ja lisää  2 rkl appelsiinimehua ja 2 tl oliiviöljyä. Mausta sormisuolalla sekä pippurilla ja laita sivuun.

Pese punajuuret, keitä puolikypsäksi, jäähdytä ja kuori. Raasta punajuuret käyttäen  käsiraastinta tai monitoimikonetta. Laita raaste toiseen kulhoon, lisää raastettu appelsiininkuori, 1 rkl appelsiinimehua ja 1 tl oliiviöljyä. Anna seistä hetki.

Raasta appelsiinin kuorta lusikallinen, kuori appelsiinit, poista valkoinen osuus ja siivuta horisontaalisesti.

Kokoa salaatti annoslautaselle tai lasikulhoon aloittaen appelsiinin siivuista, lisää niiden päälle mausteista punajuuriraastetta ja lopuksi ohuet fenkolin lastut.

nami-hiiri