Silloin alkoi Pääsiäinen, kun pieni parinkilon terve tytöntyllerö putkahti maailmaan ja parkaisi ensi kerran. Hän oli viikon 'aikataulusta' myöhässä - ja antaa usein edelleenkin odotuttaa itseään. - Vuodet ovat vierineet mukavasti eteenpäin ja iloa on riittänyt. 'Tylleröstä' on kehittynyt kaunis nuori nainen, joka on viimesen päälle hurahtanut Chanel -tuotteisiin, sekä 10cm korkoihin! - Tänään siis koiran kotona vietetään syntymäpäiviä. Tästä syystä nami-hiiri päätti tehdä pienen (9cm x 9cm x 5cm) herkkukakun itselleen. Kakun koristelusta tytär näkee, että se on rakkaudella tehty - vain häntä ajatellen. 

Chanel%20-kakku-normal.jpg

Tryffelisuklainen ihanuus
Pohja:

150 g  voita  + 3 dl muscovadosokeria

1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
2 rkl voita + 200 g tummaa suklaata
1 1⁄2 dl kuohukermaa

Koristeet:   sokerimassaa, mantelimassaa, syötävää kultaa, mutta CC on pieni pahvinpala, koska hiirellä oli vain sininen elintarvikekynä.

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Sekoita voin sekaan sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. 
  • Lisää joukkoon yksi muna kerrallaan, ja sekoita lopuksi taikinan joukkoon jauhot.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Paista uunin alaosassa n. 20 minuuttia (kakun sisuksen kuuluu jäädä hieman löysäksi).
  • Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Pilko suklaa, sekoita se kermaseoksen joukkoon ja anna suklaan sulaa kokonaan.
  • Anna tryffeliseoksen jähmettyä jääkaapissa noin 1 tunnin ajan. Levitä tryffelimassa jäähtyneen kakun päälle ja sivuille. Vedä jollain aterimen tylpällä päällä raitoja pintatasoon.
  • Annan kakun jäähtyä jääkaapissa noin 1 tunnin ajan ennen tarjoilua.  
  • Tomuta pinnalle kaakaota ja nosta haluamasi koristeet paikoilleen. Leikkaa kakku mallista riippuen paloiksi tai siivuiksi ja tarjoile.

CC%20kakku%20%20a%20-normal.jpgCCkakkupala%20-normal.jpg

Hiiri paistoi kakkunsa neliövuoassa ja leikkasi kakun kolmeen levyyn. Kakku on maistuva sinällään, eikä suinkaan äkkimakea, mutta sitä voisi hyvin tarjoilla vaniltajäätelön kanssa, mikä antaisi hieman lisäkosteutta. - Mahdollisesti tai oikeastaan melko varmasti Tytär pitää tuosta vasemman puoleisesta kuvasta enemmän, jossa kakkupaperi on valkoinen ja taustana hänen lempiverhonsa, jotka somistavat hiirenkolon ikkunoita! Vaalea rullattu ruusu löytyi aamulla harjoitusrasiasta....mutta kakkupalan nami-hiiri-äiti nautti pienten tähtien kera ja ajatteli elämänsä yhtä suurta tähtihetkeä, muutama vuosikymmen sitten....

nami-hiiri