Karamellisoitu%20mango%20ja...1%20.jpg

Karamellisoitu%20mango%20ja%20...2%20.jp

KARAMELLISOITU MANGO JA SITRUUNALABNEH

4 annosta, MAKU 2/2016

 

2 mangoa

1/2 dl sokeria

1/4 dl vettä

1 rkl voita

 

LABNEH 

( maustamaton jogurtti, josta on valutettu hera pois )

4 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia

2 rkl sitruunamehua

1-2 tl hunajaa

1 tl vaniljasokeria

 

TEE NÄIN:

Laita jogurtti valumaan joko suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään. Peitä jogurtin pinta kelmulla niin, että voit laittaa sen päälle kevyen painon (hiiri käytti keitettyä kananmunaa painona). Valuta jogurttia jääkaapissa seuraavaan päivään.

 

Kaada ’kiinteä’ jogurtti kulhoon. Mausta se sitruunamehulla, hunajalla ja vaniljasokerilla.

 

Leikkaa mangot tasakokoisiksi lohkoiksi.

 

Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle. Keitä seosta hetki ja sekoita joukkoon voi. Laita mango viipaleetliemeen ja kuumenna kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä viipaleen kuumennoksen puolivälissä!

 

Tarjoa karamellisoitu mango lämpimänä labnehin kanssa.

 

MUISTA:

Makeassa liemessä karamellisoitu mango kaipaa kylkeensä jotain raikasta. Lusikallinen jogurtista valutettua labnehia on juuri sopiva kumppani lämpimälle mangolle. Muista laittaa labneh valumaan jo esim. illalla seuraavan päivän tarjoiluun!

 

"Mangon maailmanvalloitus alkoi aikoinaan Intiasta ja mangolassista. Mousse ja salsan lisäksi mango maistuu herkulta myös lämpimänä.  Mango on koko talvikauden hedelmä, jonka sesonki huipentuu maaliskuuhun." /  lainaus MAKU -lehdestä.

 

Suosittelen lämpimästi!     nami-hiiri