Nimet "Brie de Meaux" sekä "Brie de Melun" on suojattu, joten niillä saa kutsua vain tietyillä alueilla Ranskassa valmistettuja juustoja. Pelkällä nimellä brie ei ole alkuperäsuojaa, joten myös muualla valmistettuja juustoja voidaan kutsua brie-juustoiksi.
Missä nami-hiiri näki ensimmäisen kerran suuren, kokonaisen Brie -kiekon Fazerin vihreillä kuulilla ja toisen tummilla kirsikoilla koristeltuna…ei ole tallentunut muistipankkiin. Vuosien varrella on tullut kuitenkin usein tarjottua syötävän homenukan päällystämää pehmeää Brien seudun Brie-juustoa. Tai lehmänmaidosta valmistettua Camembert juustoa, jolle on annettu lisänimi ’ranskalaisen gastronomian symboli’, lasturasiaan pakattuna. - Kypsänä hienoja juustoja molemmat. - Ansaitsevat enemmänkin huomiota tarjoiltaessa. Hiiri syö juustonsa usein itse ja ...nauttii!
Kuvassa: FinnCrisp/Rye Snacks, Fazerin Finlandian vihreät kuulat, Kanadan Lady Apple, Chilen tumma kirsikka, pähkinöitä ja English Shropshire Blue.
nami-hiiri
Kommentit