image-normal.jpg

Kuvan toteutus puolitetulla annoksella hiirenkolon pieneen leivosvuokaan.

Lämmöllä ajattelen kierroksen sly -pariani syödessäni herkullista jääkylmää juustokakkua. Elokuun paketissa saadussa lehdessä oli veden kielelle tuova resepti 'vadelma-juustokakku'. Se on kummitellut mielessä lehden pikaisesta ensi silmäilystä lähtien. Perjantaina marketin vadelmavalikoima oli mitätön, joten hiiri osti pienikokoisia mansikoita ja teki toteutuksen niillä. Kotikolossa kauppareissun jälkeen oli sitten todettava Digestiivien loppuneen....niitä tulee popsittua alvariinsa....mentiin Japonais -keksien päälimmäisellä osalla. - Ulkoisesti ne muistuttavat macaron kakkusia, välissä suklaakreemiä, alaosa usein kastettu suklaaseen ja pyöritelty hasselpähkinähelmissä. Hiiri irrotti muutamasta keksistä päälimmäisen hatun ja murusteli hyppysissään. - Hiiri on sitä mieltä edelleen, että ensimmäinen kokeilu olisi aina syytä tehdä originaalilla reseptillä ja lähteä sitten seuraavalla kertaa sooloilemaan. Mansikoiden käyttö vadelmien sijaan aiheutti arvatenkin sen, ettei pakkasessa yön yli olleeseen juustokakkuun tullutkaan niitä selviä lehtikuvassa olleita rantuja. Pehmeä, helposti hajoava vadelma olisi antanut väriä hajotessaan  seokseen. Sitä ei kovempi lohkottu mansikka tehnyt, ei vaikka leikkuulauta oli punainen. Mutta aloitetaanpa alusta eli tässä lehden resepti: (kirjoitan tänään hieman myöhemmin !)

Vadelma-juustokakku mansikoista     8-10 henkeä

Kakun valmistuksen tärkein työkaveri on pakastin!

4  kananmunaa , eroteltuna keltuaiset ja valkuaiset

3 dl hienoa sokeria

3 dl vispikermaa

400 g Philadelphia –tuorejuustoa tai muuta merkkiä maustamattomana

1 dl vadelmia

Koristelu: Digestive –keksejä ja kokonaisia vadelmia

  • Vatkaa munankeltuaiset, sokeri ja tuorejuusto vaahdoksi.
  • Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahdot keskenään.
  • Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto munavaahtoon.
  • Jaa vaahto kahteen kulhoon. Sekoita vadelmat toisessa kulhossa olevaan vaahtoon.
  • Kaada puolet valkoisesta vaahdosta pitkulaiseen pakastuksen kestävään kulhoon/vuokaan. Laita puoleksi tunniksi pakastimeen, kunnes on niin kiinteää, että voit laittaa puolet vaaleanpunaisesta marjavaahdosta. Pakasta taas jonkun aikaa. Jatka kunnes jäädykkeessäsi on neljä kerrosta. Anna jäädykkeen olla pakastimessa vähintään 3 tuntia.
  • Ota marjajäädyke huoneenlämpöön 20-25 min ennen tarjoilua. Koristele Digestive –keksin muruilla ja vadelmilla.

Vinkki: Toimii hyvin palasiksi leikatuilla mansikoilla, sekä muilla keksinmurusilla. Pistaasimantelin murut sopivat hyvin keksin murujen joukkoon.

image-normal.jpg

Koristelussa hiiri kulkia toistakin polkua. Viikolla epäonnistuneet 'ruusukeksit' saivat uuden tehtävän mantelirouheen joukossa, kun hiiri leikkasi kakkunsa toisesta päästä parit siivut Ü! Täsää kuvassa jäädykkeen raidat erottuvat hieman paremmin.

nami-hiiri