Porkkanakakkua%20aamiaisena%201.jpg



porkkanakakkua%20aamiaisena%20.jpg


Lautasella vasemalta oikealle: punajuurijauhetta, erilaisia muotilla leikattuja porkkanakakkupalasia, nahistunut porkkana ruusuna, tuore tomaattikukka, kuivattua tyrnirouhetta ja syötävää kultapölyä!



Sveitsiläinen porkkanakakku eli 'Rüeblitorte' Aargausta 

4 keltuaista
200 g sokeria
½ sitruunan , mehu ja sen hienoksi raastettu kuori
300 g mehukkaita porkkanoita raastettuna
180 g mantelijauhetta
60 g hienoksi rouhittua hasselpähkinää
1 tl kanelia tai raastettua muskottia muskottia
ripaus suolaa
50 g kakkujauhoja tai maissijauhoja
½ tl leivinpulveria
3 valkuaista
20 g tomusokeria
voita ja hienoja korppujauhoja vuoan pintaan !

Kuorrutus, joko
1 rkl ’Kirschiä’ (kirsikkaviinaa) + 3 rkl vettä + 30 g  tomusokeria 
tai 
ainoastaan tomusokeria pintaan!

Vuoka  halkaisijaltaan 24 cm, esilämmitetty uuni 180°C, paistoaika  50-60 min.

  • Vaahdota keltuaiset, sokeri ja hienonnettu sitruunankuori.
  • Yhdistä toisessa kulhossa porkkanaraaste, mantelijauhe  ja hasselpähkinärouhe, jauhot, kaneli, suola, leivinpulveri – sekoita hyvin ja lisää keltuaisten joukkoon. - Mikäli porkkanat ovat kuivia, niin hieman porkkanasosetta joukkoon saa kakusta kostean ja mehukkaan.
  • Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri jämäkäksi ja lisää varovasti  edellisten kanssa -  täytä vuoka ja paista kakku.
  • Kuorruta kakku tai laita pintaan vain pelkkä ‚sokeritomutus’, mutta älä unohda pieniä marsipaani porkkanoita !
  • Tips! Kakun saa juhlavammaksi, jos koristelee  sen reunan rouhituilla mantelilastuilla.




kanamunapilvi%3Aegg%20cloud%201.jpg


Kanamunapilvi, Egg Cloud


1 onnellisen kanan muna

ripaus pari Pink (Himalajan) suolaa 

1 tl neitsytoliiviöljyä

1 pieni nippu ruohosipulia hienonnettuna

Hyvä kuvallinen ohje löytyi täältä!

TEE NÄIN:


Erotele valkuaiset keltuaisesta, laita valkuainen isoon kulhoon ja keltuainen kuppiin odottelemaan. 

Vatkaa valkuainen hyvin noin 2 minuuttia jotta muodostuu piikkejä.

Sekoita varovasti joukkoon hienonnettua ruohosipulirouhetta, niin ettei valkuaisen vaahtomaisuus häviä.

Leikkaa leivinpaperista ’paistetun kananmunan’  kokoinen pala.

Laita esim. teflonpannuun muutama tippa neitsytoliiviöljyä ja painele kevyesti leivinpaperipala sen päällä, sipaise palaa kevyesti tipalla öljyä. 

Laita pannu levylle ja käännä  keskilämmölle. 

Kaada vispattu valkuainen leivinpaperin päälle. Tee pieni kuoppa vaahdon keskelle  esim. lusikan pohjalla ja lisää siihen keltuainen, niin ettei rikkoonnu. Anna munan paistua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, lisää suolaa maun mukaan ja tarjoa pilvimuna kuumana.




rikkäät  kanamunapilvet uunissa, 4 kpl 


Katso edellinen resepti, mutta lisää ruohosipulin joukkoon 

1 tl parmasaanraastetta

hieman mustapippuria myllystä maun mukaan, lisää voi laittaa paiston yhteydessä ! 

pieneksi leikattua paistettua pekonisilppua

pilkottua paprikaa…


OHJEET


Erottele valkuiset ja keltuaiset , valkuaiset yhteen suurempaan astiaan ja keltuaiset vaikka kukin omaan pieneen kuppiin etteivät rikkoonnu.

Vatkaa valkuaiset , kunnes muodostuu piikkejä.

Lisää varovasti kääntelemällä ruohosipuli , juustoraaste mauste, suola sekä  pekonit ja paprikakuutiot - jätä hieman koristeluun!

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nostele sille maustettua valkuaisvaahtoa lusikalla 4 kumpua .

Tee vaikka ruokalusikan pohjalla jokaiseen keskelle kuoppa keltuaiselle. 


Paista 225°C -asteessa 3 minuuttia ja poista varovasti kuuma pelti uunista.

Lisää yksi keltuainen kuhunkin kuoppaan ja mausta pippurilla.

Laita pelti takaisin uuniin ja paista kunnes keltuaiset hyytyvät noin 2-3 minuuttia pehmeäksi tai 4 minuuttia jolloin ei enää valu pahemmin.