Lyhyen, mutta erittäin ihanan Tanskan matkan valokuvat on aikajärjestetty, tekstitetty hiirimäiseen tyyliin, tallennettu CD:lle ja ne lähtevät postipoikien kuljetettaviksi aamulla. Itselleen nami-hiiri teki kaksi kopiota varmuudeksi. Paljosta katselustahan voi CD vaikka kulua puhki ! Matkasta voi todeta vielä sen, että se oli onnistunut säänkin suhteen. Aurinko suosi lempeästi, ei kuumasti ja sadetta tuli niin minimaalisesti, ettei se edes ehtinyt kastella.
 
Matkaan tulee varmaan palattua, milloin syntyy pikkutuliaisista leipomusta. Mutta tänään oli mielessä Leivontafoorumista saatu idea. Hiirenkolon kaapit eivät ole tyhjiä, joskin tilaakin löytyy.  Nami-hiiri testasi ajatusta niin, että laittoi 8 Euroa taskuunsa ja lähti sitten ostoksille markettiin. Sopivasti on viikonloppukin tulossa ja jotain tulee varmaan tehtyä keittiössäkin, vaikka ei tällä kertaa Leivontafoorumin haasteeseen. Tomaattia, salaattia, banaania ja kalaa saisi lauantaina torilta. Ainoastaan extra hieno sokeri oli ennakkoon ajateltu ostos, joten katsotaan mitä järkevää löytyy sen lisäksi tuolla summalla. Hiirenkolossa oli varsinainen haaste ajateltu niin, että annettu kahdeksan kolikkoa olisi katto, vasta kauppaan mennessä tuli ajatus käyttää se kokonaan!  Hiiri pyörähteli hyllyjen välissä ja tuumaili hieman.  - Nami-hiiri on koko elämänsä laskenut ostokset päässä niitä keräilleessään koriin tai kärryyn, näin tälläkin kertaa. - Jonossa vuoroaan odotellessaan hiiri otti ne 8 kolikkoa taskustaan, jonne oli ne vasiten laittanut. 
 
 
Kassapöydän hihna pyöri laiskasti ja kone taltioi tuotteiden viivakoodit:
 
-  smetana 10% rasv., 200 g                       0,33 EUR
-  luonnonjugurtti 3,8% rasv., 200 g            0,45 EUR
-  tuorejuusto naturel 200 g                         0,49 EUR
-  extra hienoa sokeri 500 g                        0,79 EUR
-  Dr. Oetker Mocca Bohne  75 g                1,29 EUR
-  kirsikkarahka 150 g                                 0,55 EUR
-  tuoreita Mirabelle -luumuja 350 g            1,10 EUR
-  viikuna balsamico spray                          0,99 EUR
-  Kinder Country -riisisuklaapatukka          0,20 EUR
-  Schwartau nougat -kastike 125 ml          1,78 EUR
 
Lopulta kassan tauluun ilmestyi maksettava summa 7,97 €, hiiri teki ostoksiaa Saksan puolella. Kaikissa tuotteissa on pitkät päiväykset, joten hoppua ei ole, eikä mikään muu ole ’turhaa’ paitsi tuo Kinder, vaikka toki piskuinen riisisuklaa soveltuisi leivontaankin, ellei katoa sitä ennen.
 
Kuvan katkennut ruusu ei ole laskussa - se on lauantain Arabikumi-ruusuvesi-sokerijuttuja varten.
 
nami-hiiri
Edit.:
Hiiri otti kommenttinsa tuotteiden perästä pois ja laittoi hinnat tilalle. Ainoa mikä oli ns. tutustumishintaan oli tuo pieni spray uutuus makuna!