Pieni aprikoosin kiprakkuus antaa muuten arkiseen kuivaan kahvikakkuun raikkautta. Nami-hiiri on käyttänyt  itävaltalaisen 'Staud’ –tuoteperheen runsashedelmäistä, raikasta marmelaatia. 

Sokerimassasta hiiri on painellut muoteilla sydämiä, mutta lehdet 'taiteiltu’ vapaalla kädellä.

Vuoka on tavallinen aiemminkin käytetty Pyrex -vuoka.

Tuunattu kahvikakku:

5 dl    kakkujauhoja

2 dl    sokeria

2,5 tl  leivinjauhetta

2,5 tl  vaniljasokeria

2,5 dl kermaa

3    kananmunaa

150 g pehmeää voita

1 dl aprikoosimarmelaatia

esivalmistelu:

  • Voitele ja korppujauhota ( käytin mannasuurimoita) kakkuvuoka.
  • Laita uuni lämpiämään 170°C

valmistus:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa kaikki muut aineet tasaiseksi massaksi.
  • Yhdistä jauhokulhon sisältö massaan hyvin sekoittaen.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Varmista kypsyys tikkukokeella!
  • Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.

koristelu:

- rasia vohvelikukkia (Dr. Oetker)

- sokerimassa sydämiä ja kukan lehtiä  made by hiiri  itse

- poikkeuksellisesti sydämet kiinnitetty koristelugeelin avulla, yleensä nami-hiiri ei kiinnitä tai ’liimaa’ kakkukoristeita koskaan.

Harmin paikka, Leivontafoorumin toukokuun 'tuunattu kahvikakku' haasteeseen olikin ilmestynyt jo yksi kukka-sydän-kakku! Nami-hiiri yrittää miettiä kuumeisesti nyt jotain toista ideaa.

nami-hiiri