Aamu näyttää aurinkoiselta ja päivästä tulee lämmin. Ilman kolmena kappaleena tehtyä anomustaan aamupuurot ja murot ovat päässeet kesälomalle. Mieli ei tee oikeastaan mitään muuta kuin kahvia. Kirsikkainen Sveitsin piimä viileänä maistuu. Juon sitä kahvia myöhemmin, kun aurinko ehtii parvekkeelle tai ehkä jossain kesäkahvilan päivänvarjon alla. Aamua ei pitäisi aloittaa pelkän kahvin nauttimisella.

Toimeton olutlasi ei pane pahakseen vaikka siitä nautitaan piimää. Kaloreita lasillisessa piimää kertoo piimäpullon kyljessä oleva tarra : 140kcal ja rasvaa 0.7% .  

SLYini lähettämä kirjanen 'Mustaa kahvia, keksinmuruja' oli koottu pienistä hauskasti kirjoitetuista tarinoista (39 kpl) ja jokaisen päätteeksi oli 2-4 reseptiä tarinassa vilahtelevista ruuista tai muuten siihen osioon sopivina lisäyksinä, joko kirjoittajan lapsuudesta tai ympäri maailmaa hankituista kokemuksista ruuan ääressä. Reseptejä on: juustokakkuun, tippaleipään, rättänään ja sisilialaista vihannespataa, friteerattua maitohorsmaa, ranskalaista porkkanakeittoa, raparperipiirasta, friteerattua juustoa ja lakkahilloa, kalopsia, merimiepihviä, vichysoissea, suklaamoussea, kieltä oliivikastiikkeella ja coq au vin  muutamia mainiten. Kirjan hauskat tekstit antoivat sen 'anteeksi', ettei reseptien joukossa ollut kuvia lainkaan, vain selkeät yksinkertaiset ohjeet.

Aamun teemaa seuraten voisi kokeilla myöhemmin vaikka......

'Piimähyytelö'

Liota 6 liivatelehteä kylmässä vedessä pehmeiksi. Purista vesi pois ja sulata lehdet kuumassa vesitilkassa.

Mausta 1/2 l kirnupiimää sokerilla, sitruunan kuorella ja jauhetulla mantelilla ja lisää liivateseos.

Sekoita varovasti joukkoon 1 dl kermavaahtoa.

Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan ja laita kylmään hyytymään.

Kasta hyytelövuoka kuumaan veteen ennen kuin kumoat sen tarjoiluvadille.

Tarjoillaan kesän marjojen kera!

.....tai ehkäpä lounaaksi

'Puolalaisia Piimäperunoita':

Tarjoa höyryävän kuumia uusia perunoita jääkylmän piimän tai kirnupiimän kera.

Laita piimä kannuun, josta jokainen voi kaataa sopivan määrän perunoidensa päälle.