Kesäkuun teemana oli 'Makuja maailmalta'
 
Nuori pakettipostin kesätuuraaja huuteli alhaalta soitettuaan summeria: “Post!” ja lähti löntystelemään portaita ylös katutasosta kolmanteen kerrokseen (suomal. 4.). Tältä kaverilta oli kuntosalit jääneet väliin. En tehnyt elettäkään lähteäkseni häntä vastaan. Kuljen portaita mielelläni ja usein tosiaan kipitän itse alas noutamaan lähetykset, keräten samalla askeleita 'matkamittariini'.
Paketti piti kuitata painonsa vuoksi. Poika ojensi ‘Adidas’ -kenkälaatikon käteeni, lähti valumaan portaita alas ja unohti sanoa ‘Tschüss !’ (näkemiin!)Oli unohtanut muuten tervehtiäkin.
 
Nami-hiiri kääntyi kannoillaan, sulki oven ja tarkasteli pakettiaan, mutta toki huomasi, että SLYin kesäkuustahan tässä oli nyt kysymys, eikä mistään kokoa 44 olevista lenkkareista. 
 
 
Kannen alta paljastui erivärisillä nauhoilla niputettuja pakkauksia.
 
 
‘Selkokielellä’ tarvikkeita erilaisiin leipomuksiin maapallon eri puolilta, käsinkirjoitettujen reseptien kera:
* 'HAWAIJIN JUUSTOKAKKUA' varten: ananasta ja kookosta hiutaleina 
* Somalialainen resepti ‘SISIN-SEESAMMAKEISIA':  kuorittuja seesaminsiemeniä 
* Espanjan ‘CHURROS-HERKKUUN’':  kanelisokeria 
* Kiinan ‘KEVÄTKÄÄRYLEIHIN' : riisipaperia ja osa suuren pussin seesaminsiemenistä 
 
 
* Suomesta ‘Da-Capo' suklaata oikein kaksittain, jotka eivät selittelyjä pahemmin kaipaa. 
* Edellisen lähetyksen sarjaan kuuluva muffinssi-aiheinen koukku,      joka pääsee edellisen viereen tärkeälle paikalleen. 
* Suomen väreissä oleva kukallinen kortti mukavin tervehdyksin. 
 
 
* Mutta sokerina pohjalla oli SLYin aivan ihana   pakata mukaan kesälukemista; suomenruotsalaisen Vivi-Ann Sjögrenin kirjoittaman kirjan "Kochen, turisten, persikorna"  käännös Mustaa kahvia, keksinmuruja”, joka sisältää myös aika paljon reseptejä. 
Kirjan takakannesta lainaan heti kirjailijan osuvan ajatuksen:
 
“En koskaan ole ymmärtänyt, miksi ruuasta pitäisi kertoa vain keittokirjoissa. Ruoka ei ole elämästä irrotettavissa oleva asia, vaan osa maan kulttuuria, elämää ja ihmiskohtaloita…”
 
Huomaan kaikesta, että salainen leivontaystäväni on todella paneutunut kesäkuun teemaamme ‘Makuja maailmalta’, kuin myös nami-hiiren blogiin.
 
  Suurin  kiitoksin     lämpimin  terveisin  
iloista  juhannusmieltä ! 
nami-hiiri