image-normal.jpg

Näin voisi kuvitella, mutta totuus on toinen. Monasti hiiri on halunnut kokeilla kirjavaa taikinaa kakussa  tai muffinssissa. Se näyttää iloiselta, värikkäältä ja toteutuu helposti nonparellien avaulla. Hiiri kokeili pyöreitä littanoita ja kaatoi purkillisen taikinaan ja sekoitti hyvin varovaisesti. Niitä pitkänomaisia voisi opetella muuten tekemään itsekin eri värisinä.

Hiiri etsi kaikki mahdolliset kaapit keittiössä, muttei löytänyt pientä kakkuvuokaa. "Mitä sä oikein kolaat. Meiltä ei löydy mitään pieniä juttuja", valisti koira, joka yritti nukkua koiranuntaan. Uunissa paistui lopulta iso neliövuoka. Siitä olisi tullut juhlava kerroskakku. 

Kakku oli kosteaa ja maukasta. Leikkaamalla olisi saanut 36 tasakokoista palaa. Kermaa oli 1l kaapissa ja nonparelleja koristeluun monta  purkillista. Muutama pala tuli koristeltua mustikoilla ja kermalla. - Enemmän hiiren silmää hivelee kakku, jossa taikinaan ei laiteta nonparelleja, vaan kerrosten väliin kreemin tai vispatun kerman joukkoon - mutta silloin se ei enää olekaan kahvikakku!

image-normal.jpg

Lisätty kuva lehdestä, jotta näette mitä hiiri tarkoittaa, mutta onnistuu niillä pienillä joka paikkaan pyörivilläkin ! Toimii myös niin pikkuleipä- , pannukakku- kuin vohvelitaikinassakin.

nami-hiiri