Kesä oli kaunis ja kauniit muistot taltioituneena. Ruskaa ei vielä näy, mutta sen aavistaa metsään pain katsoessaan. Syksyllä puhaltaa uudet tuulet.
 
 
Italialaisilla syksy on askeleen pari pidemmällä. Lähimarkettiin oli ilmestynyt Italiasta kivettömiä rypäleitä edulliseen hintaan: 500g /2,40 Fr. Aika suuria kivettömiksi !
 
 
Rypäleiselle matalalle kermatortulle resepti ohjasi tekemään pohjan keksien asemasta  seuraavasta sekoituksesta:
voi, suklaa, hieman kädessä murskattuja mantelitikkuja, ja samoin murskattuja maissihiutaleita. Aamumuroja kakun pohjaan !
 
Kermainen viinitorttu
150g valkoista suklaata - hiirellä tummaa
50 g voita
25 g mantelitikkuja
75 g cornflakes -aamumuroja
........
4 valkoista liivatetta
200 g vaaleita rypäleitä puolitettuna
1/8 l valkoviiniä
3-4 rkl sokeria
1/2 tl bio-sitruunan raastettua kuorta
1-2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1-2 rkl Grand Marnier -likööriä
......
150 g kermaa
muutamia  mintunlehtiä
 
20 cm irtopohjavuoka 
 
Vaatimaton rypäletorttu syntyi hiiren kotikolossa ilman alkoholilisäyksiäkin, mutta ripauksella luksusta, kultahilettä Tanskasta, jotta kesäaurinko muistaisi tulla ensi vuonna uudelleen!
 
nami-hiiri