Se oli hyvä kysymys. Vastaus oli ihan yhtä hyvä: ”Sitä saa mitä tilaa!”

On kulunut jo vuosia, kun nami-hiirellä oli naurussa pitelemistä istuessaan lounasaikaan kahvilassa. Eteen tuotiin mansikkakakkua, vaikka hiiri oli tilannut mansikkaomeletin sveitsiläisen kahvilan listalta. Lautasella oli ohut kakkupohja, joka oli taitettu omeletin tapaan mansikoiden ja kermavaahdon päälle. Se oli mielettömän hyvää! Myöhemmin oli syötävä vielä oikea munakas ja varmuudeksi kinkulla.

Ideana mansikkainen tai  jokin hedelmäinen 'omeletti' ei ole yhtään hassumpi aamun aloitus, vaikka tulevana sunnuntaina !

 

French-Style Crépes eli ranskalaistyylinen mansikka-omeletti

  •  paistetaan hyvin ohut kääretorttupohja
  •  leikataan isolla pyöreällä piparireunaisella muotilla 'läpysköitä' tai veitsellä neliöitä
  • voidellaan palat ohuelti vaniljakreemillä ja asetellaan kreemille mansikan siivuja, mutta vain yhdelle 'läpyskän' puolikkaalle
  • pursotetaan kermavaahtoa ja taitetaan munakkaan tapaan   

nami-hiiri