"Karl Fazer löysi idean Mignon-munaan työmatkallaan Saksassa ja alkoi valmistaa tehtaallaan tätä suomalaisen pääsiäisperinteen klassikkoa jo vuonna 1896.

Ikinuori, käsintehty Mignon on tänäänkin maultaan lähestulkoon sama kuin syntyessään. Mignon-munia valmistetaan Fazerin tehtaalla Vantaalla perinteisen valmistusreseptin mukaisesti vuosittain marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan noin 1,3 miljoonaa joka vuosi. 

Pääsiäisen suosikkimuna on sulanut suussa sukupolvesta toiseen. Mignon on Fazerin tällä hetkellä markkinoilla olevista makeisista toiseksi vanhin, jonka edellä on vain vuotta aikaisemmin makeistuotantoon otettu Pihlaja." (Suora lainaus Fazerin sivuilta 2014)

pandorarealeggshell-normal.jpg

Mignon%201-normal.jpgmignon%202%20-normal.jpg

Nami-hiiri on kirjoittanut Mignonista aiemmin, kuten alkuperäisestä saksalaisestakin, jolle tyypillistä on vuosittain vaihtuvat maalatut kuoret. Mutta mitä tapahtui eilen, kun hiiri laskeutui alas Stockmannin tapaisen tavaratalon elintarvikekerrokseen Zürichissä? Osasto oli ollut jonkin aikaa totaalisessa remontissa ja oli nyt uusavattu yleisölle. Hiiren ensi ajatuksia olivat: tyylikäs, hienostunut, avara, valoisa, selkeä...Hyllyjen, liha-einestiskien ja juustotalon lomaan oli rakennettu miniravintoloita. Oi niitä ollut parit aiemminkin, mutta tässä muodossa näyttivät toimivammilta. Lounasaika oli alkamassa ja monissa pöydissä oli 'varattu' -kyltti. Hienoisen ruoantuoksun aisti. Mutta hyvänen aika mitä oli tapahtunut koko henkilökunnalle? Happamat ilmeet ja ylimieliset katseet olivat tipotiessään, kenenkään liikavarvasta ei näyttänyt kolottavan, ei myöskään näkynyt merkkejä aamupahantuulisuudesta, joka olisi pitänyt purkaa asiakkaisiin....Olivatkohan olleet palveluammatin "hyvien tapojen" -kurssilla remontin aikana? -  Nami-hiiri jatkoi osaston tutkimista pieni ostoskori käsivarrellaan ja seisahtui makeishyllyjen eteen havaittuaan irlantilaista alkuperää olevia suklaalla täytettyjä 'aitoja' kananmunia!  Hinta oli päässälaskulla n. 2,90 € kappale. Sen maku on vieläkin testaamatta, vaikka hiiri on sitä koko aamun katsellut keltaisia ja viininpunaisi (Icing Color: Burgundy) kukkia tehdessään…pikakoristuksen alle jäi suklaamunankin munanvalkoinen kuori ! - Olisi ilon päivä, kun joskus vielä kohtaisi Fazerin Mignonit ulkomailla, kaupoissa!
 
Nami-hiiren mielestä Pääsiäinen ei tule ilman Fazerin Mignonia. Mutta aika usein se on tullut kuitenkin - korvikkeita maistellessa ja ihan ilman mämmiäkin.
 
nami-hiiri