Askartelua12-normal.jpg

Ette tienneet, mitä nami-hiiri puuhasteli keittiönsä ulkopuolella. Kohta päättyvästä vuodesta jää muutakin muistoihin, kuin suklaan hieno maku. Sitä on ehkä vaikea uskoa, jos on lukenut yhdenkään hiiren enemmän tai vähemmän suklaalla kuorrutettun tarinan.

Nami-hiiri katseli ja tutkaili ihanien leivontablogistien tuotoksia ja yritti ottaa opiksi. Hiiri vieraili usein muuallakin uusia ideoita etsien. Yksi tällainen sattumoisin ’klikattu’ blogi aukeni kauniin soinnukkaan otsakkeen alle ’Leena Lumi’. Sieltä avautui kirjojen maailma. LL lukee ahkerasti ja kommentoi lukemaansa uskollisten ystäviensä kanssa. Eräänä päivänä osui nami-hiiren silmiin kaunis kuva erään kirjan kannesta. Se ei jättänyt rauhaan. Mutta sitä ei voinut nami-hiiri toteuttaa, koska laatikossa oli vain paperiliimaa. Joulun tohinassa ei vieläkään ole muuta ilmaantunut.

taidetta%20-normal.jpg

Mutta mahtava idea, se on nyt testattu rohkeasti ilman liimaa ja hengitystä pidätellen! Lämmin kiitos blogiin 'Leena Lumi'. Ilman hänen postaustaan ei hiiri olisi vieläkään tietoinen, mitä tehdä parittomilla tai hennosti väritetyillä laseillaan, jotka eivät tee oikeutta herkkujen omille ihanille väreille.  – Oli hetki, jolloin hiirikin keräili värillistä lasia, kunnes joku huomautti, että kauniita, mutta peittävät 'viinin' vielä kauniimman värin! Hiirenkolossa juodaan nykyään maitokin kirkkaista laseista.

maalattu%20p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4%20-nor  

p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4taide%20-normal.jp

Tätä ette myöskään tienneet, että pienet kovat ja todella hitaasti pöydällä kypsyvät babypäärynät saivat lopulta valkoista askartelumaalia pintaansa ja uuden oikein pitkän elämän! – Tämä tapahtui erään taidenäyttelykierroksen jälkeen.

 - Ja mitä kukka-asetelmiin tulee, niin hiiri on floristien 'kauhu'. Nami-hiiri ostaa näet poikkeuksetta  kukat aina irtonaisina ja kipittää sitten koloonsa sitomaan ne - itse . Tämän syksyn eräs suosikeista oli sininen suuri orkidealajike. Pikkuleivillä oli sopivasti vapaapäivä, joten malja oli kukan alla! 

  KUVA 

Ette tienneet tätäkään, että miltei ikuisesti parvekkeella kukkivat orvokit innoittivat nami-hiiren sokeroimaan orvokkeja ja muita kukkia tulevien herkkujensa koristeiksi. Kuumaan sokeriliemeen kukkia ei tietenkään sovi kastaa, mutta pensseli on hyvä apuri.

Ette tienneet, että vuodessa on kertynyt nami-hiirelle ihania muistoja 'vanhana' kiikkustuolissa muisteltavaksi. Niin ihania, että ne kuvainnollisesti rönsyilevät kehyksistään ulos! Idea tämän tapaiseen tauluun on eräästä aiemmin nähdystä näyttelystä, jossa hiiri on tämän kuvannut.

Ette tienneet, että on ollut suuri ilo, kun on voinut antaa toiselle ihmiselle hyvän mielen. Se on voinut olla sana, ehkä uusi, outo resepti, pieni teko tai tarvike, ehkä vain tietoisuus läsnäolosta blogien sivuilla.....

Ilman teitä, näitä asioita ei olisi kenties koskaan tapahtunut!

nami-hiiri