Uudemmasti kiitokset hiiren salaiselle parille tällä SLY27 kierroksella jäätelöherkkujen linkeistä, jotka nami-hiiri sai sähköpostitse! Reseptejä on tutkittu, valmistettu ja muutama mieleinen siirretty vielä to-do listallekin. 

mangoj%C3%A4tski%20%204-normal.jpg

Italialainen mangojäätelö, 4 annosta 

4 munankeltuaista
1 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl  glukoosisiirappia
500 g paloiteltua mangoa tai vadelmia

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  • Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi.
  • Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää mango.
  • Puserra seos siivilän läpi. Anna jäähtyä. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään 5 tuntia.
  • Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. 
  • Tarjoa jäätelöä esimerkiksi suklaakakkupalan kera.

mangoj%C3%A4tski%202-normal.jpg

Minttuj%C3%A4tski%20-normal.jpg

Minttusuklaata rouhittu levystä....After Eight oli hiiren mielessä, mutta päivä  liian lämmin sen suklaan käsittelyyn.

Avokado%20smoothie%20%201-normal.jpg

Avokado smoothie, jonka hiiri teki nyt jäätelön asemesta.

1 dl  kookosmaitoa tai luonnonjugurttia

  • 1 dl  tuorepuristettua mangomehua
  • 2 dl soseutettua avokadoa
  • tai hedelmiä makusi mukaan
  • tai marjoja makusi mukaan
  • 1 - 1 1/2 rkl sokeria riippuen ainesten omasta makeudesta
  • Mittaa kookosmaito/jogurtti, sokeri ja avokadotehosekoittimeen. Sekoita smoothie tasaiseksi. Nauti heti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Avokadojäätelö8–10 annosta

4 munankeltuaista

3 dl tomusokeria
½ l kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 avokadoa
1 dl glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja
vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi.
2. Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta avokadot ja sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Lisää seos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi seokseen kermavaahto.
3. Kaada vuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
Vinkki! Tarjoa mansikoiden tai hedelmäpalojen kera.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tällä SLY27 kierroksella putkahti esille unohtunut ikivanha jäätelöjuoma - jäätelösooda. Se on jäätelöstä ja hiilihappoisesta juomasta    sekoitettu kuohuva juoma. Keksijä, yhdysvaltalainen Robert M. Green sekoitti alkuperäiseen soodaansa makeaa kermaa, siirappia ja kivennäisvettä. Vuonna 1874 hän kerman loputtua 'keksi' sekoittaa juomaan jäätelöä, jolloin jäätelösoodasta tuli suosikkituote, jota käytettiin myös senajan raittiuskampanjoissa! - Se ei ollut koskaan hiiren mieleen. Hiilihappoiset juomat eivät ole nami-hiiren mieleen - vieläkään! Mutta aion kokeilla, jospa vaikka maistuisi.....

jaatelosooda-1-normal.jpg

 

Jäätelösooda

  • n.2 dl appelsiinilimua
  • 2 palloa/palaa (n.80g) vaniljajäätelöä, suklaata tai Tiikeriä!
  •  
  • Kaada kylmä limu korkeaan lasiin ja laita päälle varovasti jäätelöpallot tai -palat. Juoma kuohuu helposti yli. Voit rakentaa juoman myös toisinpäin, jäätelö ensin ja sitten limua päälle pikkuhiljaa. Maukas sooda syntyy myös colajuomasta ja esim. suklaajäätelöstä. Lisää viilennystä saa laittamalla lasin pohjalle muutaman jääpalan. Lisää pillit lopuksi ja tarjoile heti.
  • VINKKI - tarjoile aitoon jenkkityyliin pieneltä tarjottimelta, jolla on pullo limonadia tai limettijuomaa, sekä pilli ja pitkävartinen jäätelölusikka. Jokainen kaataa itse juoman korkeaan lasiin jäätelön päälle ja halutessaan sekoittaa juoman lusikalla.

nami-hiiri