Kirsch%20Torte%204.jpg

kakkuvuoka 24 cm ø

paperoi leivinpaperilla vuoan pohja ja reunat

saanti 12 palaa

 

Kakkutaikina:

2 munaa

60 g sokeria

1 ripaus suolaa

1 rkl kuumaa vettä

50 g vehnäjauhoja

30 g maissitärkkelystä

 

Japonais-pohja:

2 munanvalkuaista

2 rkl sokeria

2 rkl tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä

60g hasselpähkinärouhetta

 

Voikreemi:

200g pehmeää voita

140g tomusokeria

2 munankeltuaista

5 rkl Kirsikka -viinaa 40%

1 tl punajuuren mehua, punainen hedelmämehua tai 

  kotim. Modon kirsikkasiirappia

 

Koristelu:

30-40 g paahdettuja mantelilastuja, jäähdytetään ja murskataan kevyesti

tomusokeria reilusti, mutta ohuita kerroksia sihdaten!

'salmiakkiruudutus' pinnassa on aidon kakun tavaramerkki

tuoreita kirsikoita = kakkupalojen määrä

 

Kirsch%20Torte%203%20.jpg

Kirsch%20Torte%201%20.jpg

TEE NÄIN:

Edit. 19.02.2017 .....ohjeen suomennan huomenna....


Kolmen kultamitalin sveitsiläinen Kirsch kakku, vahvalla kostukkeella!

Kirsch%20kakku%20.jpg

Kuva lehtileikkeestä, jonka resepti on lähinnä uskottavasti vanha ja alkuperäinen. Se on perin vaatimaton, eikä siinä ole kostutetussa kakkuosassa kreemikerrosta eli kakku on siltä osin yksikerroksinen. Nami-hiiri ei niin siitä kostukkeesta piittaa, joten leikkaa kakkunsa kahteen levyyn ja laittaa kreemiä väliin, sitä kun on aina liikaa.

HISTORIASTA: 'Kirsch' -kakku on sveitsiläinen täyte kakku, joka koostuu kahdesta ohuesta kerroksesta pähkinä-marenkia ja sienikakkupohjasta, joka on maustettu kirsikkaviinalla (kirschwasser). Kakku on aidoimmillaan ilman koristeita, paahdetuilla rouhituilla mantelilastulla reunustettu, jonka pinta on vahvasti tomusokerin peittämä, jossa yksinkertainen ja selkeä vinoruudutus.

Kondiittorin Heinrich Höhn keksi tämän kakun oikeasti ihan itse vuonna 1921, ilman perinteisiä kakkujen hassuja tarinoita oppipoikien kohelluksista. Kakku voitti kultamitalin leivonnaisten näyttelyissä Luzernissa 1923 ja uudelleen vuonna 1928. Vuonna 1930 Höhn kisaili kakullaan Lontoossa voittaen jälleen kultaa. - Kakku niitti mainetta ja kunnia niin paljon, että ruuhka-aikoina Heinrich Höhn ja hänen apurinsa valmistivat sitä jopa 100.000 kpl vuodessa. Höhnin apuri ja seuraaja Konditori Treichler on valmistanut nykypäivään asti. Kakun nimeä ei koskaan suojattu, joten automaattisesti selvää, että  leipomoiden myymälöissä on tarjolla Kirsch-kakkuja, joiden reseptit pohjautuvat Konditori Höhnin mainetta niittäneeseen täytekakkuun....

n-h  


kirsch%20Torte%20.jpg

Tässä sama kakku jälkiruoaksi annosteltuna, kirsikka laitettiin  palan päälle tarjoiltaessa. - Kuvasta näkee hyvin kakun rakenteen. Japonais on pohjana ja kantena, kakkupohjaa ei ole leikattu vaan sivelty ympäriinsä kreemillä.

FullSizeRender.jpg

Kuva on naapurin kirjasta, jossa on käytetty vadelmahilloa!! - Hilloa laitetaan ns. perhekakkuihin, niin ei tarvitse lapsille tehdä erikseen! 

n-h