Raparperi on loikkinut rannalle paistattelemaan päivää  tai paremminkin vilvoittelemaan ja jättänyt lehden alla kotikoloaan pitävän sammakon ihmettelemään, että minne se katosi!

Raikas, hennosti 'Red Berry sugarilla' sokeroitu raparperi pääsi useampaankin kakkuun. Nami-hiiri teki tutun sitruunakakkutaikinansa ja taaskin ilman sitruunaa. Pidän kovasti sitruunasta, mutta muillekin mauille on hyvä antaa tilaisuus kutkutella makuhermoja. Sitrushedelmä vaihtui inkivääriin, sekä suklaaseen. Raparperit hiiri jätti tällä kertaa isoiksi palasiksi, ettei tarvitse suurennuslasia palojen etsintään valmiista kakusta. Ja laittoi ne lopuksi taikinan sekaan ihan raakana, mutta aavistuksen sokeroituneina ja kuorineen. Raparperin joukkoon en mielelläni sekoita mansikkaa tai muutakaan punaista marjaa. Nami-hiiri pitää enemmän selkeistä ja yksinkertaisista makuelämyksistä. Toki sekoituksetkin ovat suosikkilistalla, kuten  hedelmäsalaatit. Kun hiiri ei osaa oikein mitään, niin keksii omiaan ja laittoi taikinaan loput tummat 'caviaari' -suklaarakeet, ruokalusikallisen verran. Rasian paikalle jäi mukava tyhjä paikka jollekin uudelle testattavalle  .

Ja raparperin matka kohti uunia alkoi....hieman sekoitusta ja sitten vispilää...raparperipalat ja suklaarakeet.

.....ja sen jälkeen rannalle, aurinkoon.....Raparperi on leikkisä. Muistan sen lapsuudesta, kun Äitini neuvoi miten siitä saa hauskoja 'rantapalmuja' ja kiehkuroita. Piti siis kokeilla ihan välttämättä ovatko Thurgaunkin raparperit lystikkäitä. Olivathan ne !

.....kavereita löytyi tietenkin heti, koska tuoreen kakun tuoksu kiiri kauas. Pienet ystävät ja nallet eivät välittäneet vaikka raparperit olivat hyppineet sinne tänne paiston aikana . Maku oli, jos ei nyt ihan 'wau', niin sinne päin.

Osaa nami-hiiri olla hassuttelemattakin. Lopusta rantakakun taikinasta paistui uunissa myös matala pieni piirasvuoka. Siinä paistunut raparperikakku olisi helppo kuljettaa piknik-retkelle ilman koristeita ja ilman hullutuksia. Tai nauttia sunnuntain aamiaisella muffinssin tai croisantin asemasta. Ja jos nyt sellainen vahinko kävisi, että tämä kakku jäisi syömättä, niin siitä saisi ihania korppuja. Siivut ovat juuri sopivan pieniä tehdä raparperikorppuja italialaista pistaasimantelikorppua  jäljittäen. 

Raparperin raikkautta rannalle tai ruohikolle !

nami-hiiri