YK:n 'International Women's Day', 'United Nations Day for Woman's Rights and International Peace' on vietetty vuodesta 1975, joka oli Kansainvälinen naisten vuosi. Mutta tämä naisille omistettu päivä perustuu vuonna 1857 New Yorkissa tapahtuneeseen naisten tekstiilitehtaassa toteuttamaan lakkoon. Myöhemmin on tuumailtu, että lakon liittyminen naistenpäivään olisi keksitty 1955, jotta päivän yhteys maailman kommunistiseen liikkeeseen voitaisiin irroittaa ja näin parantaa naisten tasa-arvoa Länsi-Euroopassa ilman siihen siellä liittyviä ideologisia ennakkoluuloja.

Euroopan sosialistisen internatonaalin naisten toisessa, Kööpenhaminassa 26.-27. elokuuta 1910 Norrebron nuorisotalossa pidetyssä konferenssissa, saksalaisen Clara Zetkinin ehdotuksesta, yli sata naista 17 eri maasta hyväksyi yksimielisesti kansainvälisen naistenpäivän. Mainittakoon, että kokouksessa oli läsnä myös viisi suomalaisnaista, silloisen Suomen suuriruhtinaskunnan ensimmäisen eduskunnan naisjäsenistä. Virallinen edustajamme oli Ida Aalle-Teljo, muut mukana olijat: Hilda Herrala, Aura Kiiskinen, Hilja Pärssinen ja Miina Sillanpää. - Suomeen kansainvälinen naistenpäivä on tullut Yhdistyneiden Kansakuntien kautta. Päivää vietetään siis 8. maaliskuuta, huomenna.

Nami-hiiren mielestä naistenpäivä on joka päivä. Aivan samoin ajattelen äitienpäivästä. Se on minulle ympärivuotinen 'juhla', eikä vain toukokuun toisena sunnuntaina, johon on nyt tullut 'kuokkimaan' Eurooppa-päiväkin. Almanakassa olisi 365 päivää, joskus yksi enemmän ja suurin osa ihan ilman erityismerkintää!

Tällaisia miettiessäni maistui aamulla voisarvet. Muutamassa hillopurkissa oli rippeitä jäljellä, joten päätin syödä useampaa makua, saadakseni kaappiin tilaa.

- sveitsiläinen 'FAVORITE' on mansikkaa, marjaista 53% , makeaa ja tehdas  lupailee, että  100g hilloa antaa maun lisäksi  211kcal eli 880kJ.

- saksalainen 'REWE' on runsas kirsikoista, maku on oikeasti kirsikkaa, eikä kuitenkaan makea, kuten edellinen. Tämä purkki lupaa, että 100g hilloa sisältää 138kcal eli 586kJ. Ahaa,  vähemmän kaloreita ja siksi pienempi hintakin!

- ranskalainen 'BOIRON' on sakeaa aprikoosikastiketta ilman hedelmiä, ilman lisäaineita, ilman kaikkea paitsi makua, joka on raikas ja 100%:n  aprikoosinen. Vaikka pulloa kuinka pyörittelee, niin kaloreita ei löydy kyllä mistään. On vain varoittelua, että lisäaineettomana ei säily kuukausia, ellei pakasta ja tietenkin sopivankokoisina annoksina. Mutta ranskalainen antaa arvoa Euroille, jonka huomaa myös loppukuluttaja tuotetta ostaessaan. Tuote on kuitenkin hintansa arvoinen.

Ymmärtääkseni SLY -ryhmään kuuluu ainoastaan naisia, mukavaa päivää kaikille huomenna ja koko viikoksi! Helmikuussa vastaanotin oman, ensimmäisen SLY10 pakettini. Sisältö oli mieleinen ja erittäin käyttökelpoinen. En ryhtynyt kuitenkaan SLYni toiveista huolimatta leipomaan, vaan tein jälkiruokaa ilman uunia saamistani tuotteista.

- Lautaselle  ripottelin DS mansikanmakuista tomusokeria. Itse mansikan murut ripottelin erikseen sormin. Kokeilin ensin puhdistaa aidot mansikkapalaset  varovaisesti 'tomusta', mutta pehmenivät ja näyttivät hetkessä valokuvaan kelvottomilta. Se oli sääli, koska sokeri todella sisältää aitoa mansikkaa, jonka olisin mieluusti tuonut julki.

- BB Cappucinomoussen tein ohjeen mukaisesti. Se onnistui hyvin.

- Punaiset vadelmapikkuleivät omasta kaapistani murustin moussen kaveriksi niiden lähestyvän viimeisen käyttöpäivän vuoksi. Vuorottelin niitä annosmaljaan hieman kerroksittain.

- Oikeastaan tein tämän annoksen SLY - 'rakkaus & koristelu' - kilpailuun, mutta onni ei suosinut jatkoon. Sen takia on kuvassa useampikin sydän. Suklaa 'huipulla' on oikeasti pieni sydämen muotoinen suklaakuppi, johon yleensä laitan maidon kahvia varten. Nyt käänsin pohjan katsojaan ja koristelin tietenkin  t a a s  kermaruusuilla, mutta huomaattehan, että toisenlaisella tyllalla! Lopuksi laitoin vielä joka kukkaan yhden SLYni lähettämän Dr. Oetkerin vaalean punaisen sokerihelmen.

Terveisiä tuntemattomalle SLY10 -ystävälle!