”Ei, eihän toki Ü ! Tiukka linja on säilynyt tammikuun sly kierroksen teeman mukaisesti ja jatkuu”,  vastaisi hiirenkolon asukki kysyjälle.

image-normal.jpg

Nämä ’konvehdit’ ovat pyöräytetty erilaisista juustoista, tuore- ja kermajuuston seoksesta. Hieman kovemmasta ohuesta juustosiivusta on otettu muotilla pohja tukea antamaan. Lisäyksenä vaaleissa on kerran umpijäätynyt Champagne*, sekä aprikoosin minipaloja, pähkinä-  ja  pistaasimantelirouhetta. Tummissa on pikkuriikkisiä rusinahippuja, lisäyksenä muutamat tipat kauniisti käsinmaalatun Grand Marnier –juhlalikööripullon pohjalta.  Nami-hiirellä kesti kuusi vuotta tuhota leipomuksiinsa pullon sisältämät yli 50 vuotta vanhat appelsiinin makuiset konjakkilaadut....ymmärtämättä niiden kahdesti maailmalla palkituista aromeista tuon taivaallista  Ü !

Pyöreät pallerot voi pyörittää maustesilpuissa, vaaleissa tai mustissa seessaminsiemenissä, kookos- tai pähkinärouheessa......ruusukkeiksi pursotetut sirotella jauhetuin maustein tai jopa hienokseltaan koristella tomuvärein tai ripauksella kulta/hopeahippuja.

Sopivat kapselit hiiri on saanut vuosi sitten slypaketissa. Niiden koko on kuin räätälin tekemä näille ja sopinut moneen muuhunkin herkkuun. Varsinaiset makeisformut ovat aivan liian pieniä. Paperiset minipilkulliset sekä lumihiutalekapselit tosin hieman kärsivät jääkaapissa viettämänsä yön seurauksena. Päivävalo loppui yllättäen kesken askartelun. Ja kuvat jäivät tähän aamuun.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Juhlissa on suositeltavaa käyttää yksittäisiä alustoja esim. muovinen pisara. Kotioloissaan hiiri nauttii näitä jälkiruokana espressolusikalla, silloin ei paperisuojuksia tarvita.

* Viime vuoden lopulla hiirenkolon jääkaappi ryhtyi leikkimään pakastinta ja jäädytti kaiken, aivan kaiken umpijäähän.  Ko. pullo lepäsi silloin jääkaapissa odotellen....milloin hiiri pistäisi ruusun sen kaulaan, käärisi sitten  lumihiutalesellofaaniin ja sipsuttelisi 5 cm 'high heels' -kengillään merkkipäiville tai veisi muuksi viemiseksi. Jääkaappi on taas entisensä, mutta pullo on nyt seisoskellut hiiren tiellä lattialla, vaan nytpä joutui teelusikallinen juusto-mausteseokseen. Lahjaksi sitä ei voinut enää ajatella, vaikka jää oli pullosta kadonnut, Ei voinut tietää oliko sisällön pordeeraus myös kadonnut tai muuten sisältö muuttunut 'piimäksi' Ö !

nami-hiiri