Nami-hiiri ei voi asialle mitään, mutta piti edelleenkin elokuvasta "The Upside of Anger" eli "Kiukun parempi puoli" katsellessaan sitä viikonloppuna uudemmasti, koiran kuorsatessa syvään ja hartaasti lattialla. Draamaa ja komediaa, jossa esiintyivät Joan Allen ja Kevin Costner. Filmi on vuodelta 2005.

Kaikille asioille ei löydy hakemallakaan parempia, saati hauskoja puolia. Pienten lasten perheet eivät Haloweenista välttämättä piittaa, juuri tästä syystä. Miten selittää pikkusilleen, että nyt syödään 'sormia, matoja tai silmiä', koska se kuuluu lokakuiseen vanhaan ja perinteiseen juhlaan? 

Oranssilla, mustalla ja valkoisella värillä on yhdessä iloinen ilme! Se on asettelusta kiinni.

   

Tarvitaan pala kangasta tuolien hupuiksi tai tyynyiksi ja keittiön ilme olisi aurinkoinen koko 'böö'kuun. Ulkona saisi sade piiskata puiden lehtiä ihan rauhassa. Aurinko puolestaan kuivaisi niitä kahiseviksi 'matoksi' polkujen kulkijoille. Mutta keittiössä olisi iloa aamusta iltaan. Askartelupahvista puuhastellen saisi helposti kurpitsalyhtyjä. Ja voisihan niillä koristella myös lasten juhlia, ehkä pienin muutoksin. - Sveitsiläisillä pihoilla on muun muassa 'joulutonttuja' hyvinä haltijoina ympäri vuoden !

Mustasta paperista tai ohuesta huovasta leikatut 'seitit' voisi laittaa pöytään useamminkin. Serveteille muutama paperikaupan tarrahämähäkki tai -kurpitsan kuvia.

Ja nami-hiiren talvella hankkimat Ikean mustat ja valkoiset tuikun alustat saisivat taas käyttöä, joko tunnelmointiin tai lautasina oranssiselle jälkiruualle! Miksi ei?

  

Hiiri on aivan varma, että lapsilla olisi hauskaa 'haamu/kummitus'-pizzaa syödessään. Samoin lusikoidessaan keittoa, jossa uiskentelee tummasta leivästä muotilla tehty kissa tai pari. Ja mikä parasta voisi 'kehuskella' pihalla tai päiväkodissa viettäneensä ihan oikeaa Halloweeniä ja syöneensä 'haamuja'! Aikuinen ei arvaakaan, kuin tärkeää se olisi. Omasta lapsuudesta on kulunut vuosia ja vuosikymmeniä!

Aikuisillekin nami-hiirellä olisi mietittynä jotain ideaa - pelottavan kaunista, herkullista dipattavaa!

Lisäksi jo aiemmin postattuja leipomuksia ja (kaupan)pipareita ! Piikerin käyttö ei vielä oikein ota luonnistuakseen. Piparipojat ja -tytöt voisivat muuttua luurankopipareiksi. Paperille kynää käyttäen ne onnistuvat erinomaisesti ! 

Tällainen voisi olla 'hiirenkolon' pelottavan hauska, maukas Halloween ! Entä sinun ?

nami-hiiri