Tavallisen vohvelin taikinaan on lisätty hieman aitoa kaakaojauhetta kaupan pussista eli sokeroimatonta. Omena päivässä tavalla tai toisella..... on hiiren päähänpiintymä, joten ohuet omenasiivut koristavat arkipäivän herkkua, jossa vaahto on valkuaisesta vispattu, ripautettu parit veitsenkärjelliset pistaasimantelijauhetta ja pariin koloon laitettu löysää mansikkhilloa. 

Suklaakastike kävi kyllä hiiren mielessä, mutta sitä oli kaapissa vain valkoisena 

Jos tarkemmin katsotte omanasiivun keskustaa, niin ei ole nami-hiiri ollut nyt asialla, vaan Luonto itse. Kukkamainen tai tähtimäinen kuvio on syntynyt omanaa ohueksi siivuttamalla. Kaikilla lajikkeilla tuo temppu ei onnistu, mutta muutamilla kuten Gala tai Topaz. Silloin ei tarvitse edes siemenkotaa poistaa erikseen, vaan sen ohuet kappaleet tippuvat itsestään leikkuualustalle jättäen kauniin kuvion siivun keskelle!

Kuvat jäivät hieman tummiksi, kun päivänvalo ja paiston ajankohta eivät kohdanneet.

Tämä Gala -omena on nyt päivänvalossa leikattu, kuvattu ja osin syötykin. Koska omena on omena, niin tarjottavien jälkiruokien, kakkujen koristesiivut tai -lohkot on syytä kastaa sitruunamehuun tai kevyesti penslata kiilteellä, etteivät tummu ikävän näköisiksi.

nami-hiiri