Ensi kokemus kanadalaiseen talveen ei ole ollut sellainen kuin talven tulisi olla suomalaisen mielestä.  Purevan kylmää on toisinaan ollut riippuen mistä on tuullut. Aamun ja päivän pakkasasteiden vaihtelu aiheuttaa sen, että lumet katoavat itsestään, ja kaduille jää vain sininen, turkoosi tai valkoinen  koostumukseltaan myrkyllinen karkea suola. Suurien suolarakeiden vuoksi koirien tassut suojataan kumitossuilla. Ajoteiltä lumet poistetaan aika hitaasti ja hyvinkin vanhanaikaisilla vekottimilla. Ei siis ihme, että raitiovaunuja saattaa olla jopa kahdeksan peräkkäin lumeen juuttuvista autoista johtuen. Eihän niillä mitään talvirenkaita ole, vaikka talvi on joka vuosi, joko lyhyempi tai pidempi jakso.

Toronto%20icefest%202013%205-normal.jpg

Yksityiskohta puiston kokoelmasta, värilamput valaisivat suurien jääveistoksien taustalla  kauniisti päivälläkin! Pääasiallisesti olivat lamput vihreitä ja sinisiä. Mutta iltaisin oli veistoksissa sateenkaariefekti! 

taiteilijat%20ty%C3%B6ss%C3%A4%20icefest

Taiteilijat työssään....

icefest%20Toronto%202013-normal.jpg

J%C3%A4%C3%A4jokeri%20-normal.jpg

Kahdeksan kertaa on Toronton pääostoskatujen kyljessä Yorkvillessä järjestetty "Icefest" -tapahtuma. Se on tänä viikonloppuna. Alueelle on tuotu 4'000 kg jäätä tapahtumaa varten. Pieniä, metrin tai reilun korkuisia jääveistoksia ovat ilmeisesti tavaratalot, nimekkäät muotihuoneet, hotellit yms. suuryritykset tilanneet pääoviensa eteen. Hiiri päätteli näin joidenkin veistosten sijainnista, sekä niihin tehdyistä logoista ja tunnuksista. Kuvan 'Jokeri' oli keskellä Yorkvillen pientä katua, jonka varrella on miltei linnunkodon kokoisia, sieviä pieniä liiketaloja (kuvat kamerassa) luxuskadun Bloor Streetin pilvenpiirtäjien suojassa. Yleensäkään Toronton kaupunkikuva  ei ole sekava, vaikka niin olettaisi.  Modernit lasitornit ja hyvin vanhat  rakennukset elävät sulassa sovussa keskenään. - Jäätaide sekä veistoksina että piruetteina luistinradoilla saa hiiren aina ihastuksiin. Näin tälläkin kertaa. Suurien veistosten taakse oli asetettu värilamppuja - tunnelma oli mahtava. Oli vaikea saada kunnon kuvia ihmispaljoudessa.

 

porkkanamuffinssi%20-normal.jpg

Normaalisti nami-hiiri nautiskelee eri kokoisia porkkanakakkuja kotikolonsa läheisyydessä. Mutta nyt jääretken päätteeksi iloisesti hymyilevä kahvilan tarjoilija toi hiiren eteen kauniin ja houkuttavan porkkanamuffinssin. Se oli vielä lämmin. Päällä oleva valkosuklainen ganache valui haarukan kosketuksesta. Muffinssin koostumus oli kotitekoisen oloinen. Mausteena oli käytetty hennosti kanelia ja pienet porkkanapalat olivat silmin havaittavia, ei siis raastetta. Muffinssia ympäröi lautasella osin porkkanasose ja tuoreet mustikat. Annos vei kielen mennessään. Hiiri mietti hetken, että jos tämä kävisi 'lounaasta', niin voisiko iltapalan syödä samantien, mutta hillitsi mielitekonsa......ja jatkoi matkaansa.

nami-hiiri