Laskiaistiistain ranskalaisperäinen nimitys on Mardi Gras eli suomeksi rasvatiistai, ruotsiksi fettisdag. Sitä vietetään laajalti varsinkin katolisissa maissa karnevaaliajan huipennuspäivänä. Se on päivää ennen tuhkakeskiviikkoa, jolloin kirkkovuodessa alkaa paastonaika. Aikataulullisesti sen paikka on 46 päivää ennen Pääsiäistä ja tästä johtuen Mardi Gras ajankohta vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna laskiaistiistai on 4. maaliskuuta. 

Nami-hiiri on aina aiemmin kokeillut ja kirjoittanut sini-kelta-vihreistä leipomuksista, jotka 'tapasi' ensi kerran vasta muutettuaan Keski-Eurooppaan. Melko väritön, mutta ah' niin maukas pullanruskea 'laskiaispulla' lämpimässä maitolammessa ei ole koskaan unohtunut. - Hiirellä ei ollut mielessä ihan vielä laskiainen, eikä sen pullakaan, mutta melko harvinaiset siniset perunat johdattelivat ajatuksia lennokkaasti niitä haarukalla survoessa muusiksi. Näköetäisyydellä ja käden ulottuvilla kummasteli hiiren touhuja KitchenAid!

sininen%20muusi%20kuva%201-normal.jpg

Värit aivan luonnollisina ovat kuin suoraan Mardi Gras leipomusten: sinisien perunoiden muusia, keltaista kukkakaalia ja mintun- sekä limetinvihreää, parit lusikalliset 'sour cream' purnukasta, mausteena valkosipulihyytelöpurnukan loppu ..... Pieni gratiinivuoka muhii parhaillaan uunissa ilta-ateriaksi. Tietoisena paistosten normaalista muuntautumiskyvystä uunissa hiiri erotti pienen osan kuvattavaksi lautaselle. Annos soveltuu mainiosti lounaaksi.

nami-hiiri Torontossa