Upeat, modernit satuhäät ovat mielessä vielä pitkään. Nuori aviopari antaa varmaan tulevaisuudessa lisää uusia raikkaita tuulia positiivisesti, Kuningatar Elisabeth II hallitsemaan valtakuntaan. Prinssi Williamin kerrotaan petaavan itse sänkynsä ja puuhastelevan innokkaasti keittiössäkin! Perinteisesti hän on myös testannut nuorikkonsa keittotaidot. Saamme melko varmasti seurata arkiaskareita Prinssin ja Herttuattaren keittiöstä, kunhan saavat ensin toivomaansa yksityisyyttä lehdistöltä. Ei mikään ihme vaikka ilmestyisi keittokirjakin. Tätä odotellessa toteutetaan historiasta löytyviä reseptejä, joiden nauttiminen on perinne, osa englantilaista teehetkeä.

Kuningatar Victorian (1819-1901) mukaan nimetty ’Victoria’s sponge’

4 eggs
2 cups sugar
1 tsp vanilla
1 cup whole milk
1/4 cup butter (lightly salted)
2 cups all-purpose flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt

Kuumenna uuni 180 ° C , kiertoilma 160°C ja laita ritilä valmiiksi keskiosaan.

Voitele kevyesti kaksi 18cm vuokaa.

  • Vispaa voi ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on hyvin vaalea ja kuohkea rakenteeltaan.
  • Lisää  kananmunat vähitellen, sekoita hyvin. - Jos seos ‚aikoo’ juoksettua, lisää kananmunan kanssa 1 tl jauhoja. -  Lisää vanilja.
  • Siivilöi jauhot ja suola kulhoon käyttäen suurta metallista lusikkaa apuna kääntelyyn. Tee tämä niin kevyesti, kuin mahdollista. Seoksen tulee olla kuohkea.  Ota suuri lusikallinen taikinaa ja nosta kulhon yläpuolelle, sen pitäisi pudota melko helposti takaisin kulhoon.
  • Jaa seos vuokiin ja  paista 18-20 minuuttia – varmista kypsyys  tikkukokeella!
  • Jäähdytä, täytä (mansikka)hillolla ja  kermavaahdolla.
  • Englantilainen konditori oli laittanut HUOM! On tärkeää käyttää oikean kokoista kakkuvuokaa ohjeessa. Jos käytät 20cm vuokaa paistamiseen, resepti on silloin: 175g voita, 175g hienoa sokeria, 175g vehnäjauhoja ja 3 keskikokoista kananmunaa.

Nami-hiiri leikkasi  paistoksista valmiita kolmioita ja täytti ne. Mutta useimmiten hiiri puolittaa reseptin ja tekee paistokset muffinssipellillä. Leikkaa 'hatun', jonka alle laittaa täytettä!