uusivuosi%20-12%20kult.%20IMG_0004-norma

Tämän kahvikakun nami-hiiri vispasi alkavalle Uudelle Vuodelle 31.12.2011 ! Mutta juuri, kun hiiri oli aikeissa postata sen tänne, niin aina mielenkiintoiseen Leivontafoorumiin ilmestyi tammikuun leivontahaaste. Siihen oli määrä leipoa valkoinen kakku. Koska tuo uuden vuoden leipomus vei kielenkin mennessään, niin hiiri päätti osallistua sen tyylisellä myös haasteeseen ja jätti kakkunsa postaamatta, ettei se paljastaisi kilpakakuntekijää. Kakussa ei myöskään saanut olla kultaa. Oli kehiteltävä uusi ajatus, uusi kakku, uusi muoto ja uudet 'kujeet' pintaan.
 

 
 
Uusi muoto löytyi kaapista, keltaisesta fondue -padasta. Sen hiiri täytti hyväksi havaitsemallaan kakkutaikinalla, paistoi, levitti halkaisupintaan raikasta täytettä, valmisti valkoisesta sokerimassasta tähänkin koristeita.....
 
 
....koristeli kakun valkoiseksi tomutetun sokeripinnan seuraavana päivänä tekemillään ruusuilla ja hopeahileellä.....
 
 
........ja lopulta ilmoitti kakkunsa mainittuun haasteeseen. Se elvisteli pitkään ylhäisessä yksinäisyydessään. Tänään on julkistettu pisteet ja 17 valkoisen leipomuksen saamat  sanalliset palautteet joukossa nami-hiiren  ”Jälkiruokakakku pakkaselle” .  Se mainittiin tällaiseksi:
 
Kaunis pikkukakku ja hopeiset kimalteet kruunaavat kukkien koristeleman pinnan. 
Ihanan hentoisen näköinen.
Tykkäsin siitä, että tehtiin koko homma vaaleilla väreillä, vaikka värirajaus ei ollut kuin päälliseen.
Soma ja kaunis kakku, vei sydämeni!
Kakku täytteineen vaikuttaa raikkaalta ja maukkaalta.
Kakussa on kiva muoto.
 
Kakku oli saanut 1 arvokkaan pisteen, josta käsi sydämellä kiitokset ! Sen voimalla on hyvä yrittää uudelleen, mutta vasta helmikuun mentyä!
 
"Jälkiruokakakakku pakkaselle"  aineosat:
 
2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
½ tl + ½ tl limen raastettua kuorta (toinen puolikas tarvitaan täytteeseen *)
50 g voita
1 dl maitoa
 
- voitele ja leivitä vuoka – voit käyttää korppujauhoja, pähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai mannaryyniä
 
- esilämmitä uuni 175° asteeseen
 
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
 
2. Sulata voi ja kaada kuuma voisula maitoon, jotta siitä tulee       haaleaa.
Kaada maitoseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos joukkoon. 
Kaada taikina vuokaan.
 
3. Paista kakkua noin 30-40 minuuttia riippuen uunista.
Tee tikkukoe, kun tikku pysyy kuivana on kakku valmis.
 
Kakku on pehmeä eikä lainkaan kuiva, mutta ‘juhlistin’ sitä hieman täytekerroksella ja halkaisin kakun alaosastaan.
 
Täyte on kopiotu joskus aiemmin Mansikkamäen reseptikokoelmista :
 
2 liivatelehteä
½ dl puristettua limemehua raastetusta limestä
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
½ rkl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa 
1 ½ dl kuohukermaa
½ tl raastettua limekuorta *
 
1. Pilko liivatteet pieneen astiaan limemehun joukkoon.
2. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot kattilassa.
Vatkaa mukaan maito ja lämmitä sekoittaen koko ajan, kunnes seos sakenee (n. 10 min.)
Älä päästä kiehumaan.
3.Lisää vielä kuumaan seokseen liivate-limemehu koko ajan sekoittaen.
4.Jäähdytä täyte, anna hyytyä, hyvä sekoittaa välillä.
5.Vaahdota kerma ja lisää limeraaste ja hyytynyt täyteseos. Peitä kulho ja laita jääkaappiin reiluksi ½ tuntiseksi.
 
Hiiri on kiitollinen kaikesta saamastaan palautteesta ja pisteestä. Mitään syytä ei nami-hiirellä ollut poistaa valkoisen kahvikakkunsa kuvia Leivontafoorumin tammikuun haasteesta, vaikka kisa on nyt ohitse.  Eilen kävi vain pieni työtapaturma, kun hiiri laittoi kuviinsa signeerauksen tätä postausta varten ja poisti ne alkuperäiset sitten onnellisena roskikseen enempiä ajattelematta.  Tuossa ne pöydällä nyt odottelevat, että pääsevät kohta takaisin haastearkistoon. 
 
 
 
nami-hiiri