Toukokuu on juhlien aikaa. Jos sitä ei mitenkään muuten tietäisi, niin lisääntyvä posti, niin mainoskirjeinä, kuin sähköisestikin pitää tästä tietämyksestä huolen. Kirjeitse tulee mitä ihmeellisimpiä lahjaehdotelmia äideille ja koulunsa tai opintonsa päättäville.

Eilen viimeksi tuli postia amerikkalaiselta ’kakkufirmalta’. Heidän, liian runsaasti ja miltei epäaidosti koristeltujen muffinssiensa innoittamana nami-hiiri paistoi pikku-pellillisen ja koristeli ihan omaan hiirimäiseen tyyliinsä.

Resepti on ranskalaisen ’Le Cordon Blue’ Kotikokki -sarjan suomennoksesta sivuilta 24 ’Suklaa-saksanpähkinämuffinssit’. - Taikinan hiiri on puolittanut, silti valmistui 12 pientä makupalaa - kuvan lautanen on kahvikupin alunen!

Maisteluavustajat olivat tyhjentäneet pähkinäpurkin ’salaa’, joten mentiin ilman pähkinöitä, mutta lisättiin taikinaan muutamat tipat kirsikkasiirappia.

Kaikki paperiset koriste-ehdotelmat nami-hiiri unohti ja teki vaihteeksi voikreemiä aiemmin hyväksi koetulla yksinkertaisella reseptillä.

VOIKREEMI

125 g huoneenlämpöistä voita

125 g tomusokeria

2 tl kiehuvaa vettä

Maistuivat oikein hyviltä vihreän, kirsikalla maustetun ’Fleur de Geisha’  teen kanssa. - Tavallinen tiistai on ihan mukava viikonpäivä! 

nami-hiiri