Eilistä kättelyjonoa sivusilmällä seuratessa hiiri jatkoi aamulla jo aloittamaansa toisenlaista seurantaa. Retken kohteina olivat nami-hiiren sivun blogilinkkilista ja Vuodatuksen päivittyvä, vaihtuva lyhyempi lista leipomusten osalta. Monessa blogissa oli huomioitu Suomen suuri juhlapäivä tavalla tai toisella. Se oli ilahduttavaa. Nami-hiiri oli päättänyt etsiä jotain, vaikka ihan oikeasti ei kyllä tiennyt mitä etsi. Mutta hiiri oli aivan varma, että tunnistaisi heti ’sen’, kun kohdalle osuisi.

’Taikina taivaassa’ oli erittäin tyylikäs, kaunis kakku, joka olisi hyvinkin voinut olla Itsenäisyyspäivään sopiva toisella tekstillä ja vaikka ilmankin. Jonain toisena päivänä se olisi varmasti saanut ansaitsemansa suuremman huomion. Hiiri kävi sitä kyllä useampaan kertaan ihailemassa.

Myös Sakari Sokerilla’ oli kaunis ja taiten tehty sinivalkoinen kakku. Se oli parhaana mielessä pitkään.

Leivontablogissa ’Tuulen puuska’   oli pelkistetyn kaunis taidokkaasti valmistettu kakkuherkku. - Nami-hiiri itse ei ole oikein marsipaanin paras ystävä, mutta silmäruuastahan nyt oikeastaan olikin kyse, kun mitään ei voinut maistaa. - Tämä kakku oli yksinkertainen. Siinä oli kaikki se, mitä sillä haluttiin ilmaista - niukkaa tyyliä ja vaatimatonta kauneutta, joka ansaitsi huomion!

Cake Dreamillä’  oli  ihanat, sinisellä kookoshiutaleella päällystetyt tryffelit – oiva idea. Tätä oli hiirikin testannut vihreällä tomuvärillä. Olisipa saanut maistaa, edes yhden tai vaikka vain puolikkaan.

Mutta sitten hiiri klikkasi jonkun mutkan  kautta ’Madicken’ blogiin, Se ei ollut linkkilistalla sivun laidassa vaki-seurattuna. 

1343499746_img-028592714027d6160f2cb0260

Se, mitä nami-hiiri oli koko Itsenäisyyspäivän etsinyt, vaikkei tiennytkään mitä etsi oli siinä -  hillitynä hallittuna päivän teemaan, nami-hiiren mielestä, täydellisesti sopiva annosteltu kakku - Leijona-leivos herkku! Eikä mitenkään haitannut, vaikkei 'jellonat' seisseetkään sapelilla - kakkuhan oli valmiiksi leikattu!

Tietenkin nami-hiiri klikkaili edelleen ja nakerteli Suomi -piparin sieltä, toisen täältä…… katsellessaan kauniita iltapukuja. Ne ruudussa vilahtaneet lenkkarit ja pienen tytön 'vihaisen kirjeen' Presidentillemme, oli hiiri jo aikaa unohtanut. Niinhän se on, että jokainen vastaa käytöksestään ! 

Nami-hiiri laittoi 'Madickelle'  viestiä ja on nyt jo käynyt postissakin.  Kakun tekijä itse sai valita kahdesta ehdotelmasta mieleisensä  yllätyksen. Hän valikoi punaisen 'omenapiirasmuotin'. Eihän se nyt enää ole yllätys, mutta hetken aikaa aamulla, kun ’Madicken’ blogissa oli unihiekat silmissä ensimmäistä hiiren viestiä luettu.  Kukko oli yöllä 'muninut' yllätyksen tyynyn alle – näin voi käydä - ei ainoastaan saduissa!

Kaksi päivää tiuhasti satanut lumi ei ollut moksiskaan eilisestä vesisateesta. Ihme lunta! Mutta nyt +9°C ja osittain aurinkoisessa ilmassa, se näyttää ’kutistuvan’.

Hyvää päivän jatkoa kaikille !

nami-hiiri