image-normal.jpg

Sly -paketin lehteä on taas selailtu ja peukalo osui ’marjaisiin paksukaisiin’. Lehden reseptitekstit oli kirjoittanut, ehkä leiponutkin Minna Mercke-Schmidt, mutta siitä hiiri ei ole ihan varma. Reseptin taikinaan oli lisätty varmaan kesäsadon kunniaksi vadelmia, mutta hiiripä jätti ne pois ja söi sellaisenaan.....muutama jäi kuitenkin kuvaa varten.  – Vanhan, keltaisen, painavan lättypannun hiiri on laittanut kierrätykseen jo vuosikymmen sitten, joten nyt mentiin paikallisella omenarenkaiden ja donitsien uunipannulla, 18-20 min./ 180°C, keskitaso.

image-normal.jpg

Aidot PAKSUKAISET ilman reikää,   20 kpl

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 ½ leivinjauhetta (Ulkom. resepteissä ruokasooda)

( pikkuriikkinen nokare voita hiiren uunipannun voitelemiseen )

lehden reseptissä oli lisäksi: 1 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia

  • Vatkaa muna, sokeri ja maito huokoiseksi vaahdoksi.
  • Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  • Sekoita marjat taikinaan varovasti käännellen.
  • Paista paksukaiset lettupannulla kauniin ruskeiksi. 
  • Vinkki: Voit paistaa paksukaiset myös isolla paistinpannulla. Saat tarjottavasta hauskanmuotoisia piparimuottien avulla!
  •  

Hiiri keitti tätä ‘herkutteluhetkeä’ varten luumuhilloketta, korkkasi viimeisen pienen vaahterasiirappipullon, vispasi vähän kermaa ja otti kaneli-sokeripurkkinsa kaapista esille. Olipahan sitten mistä valita...pitkin iltaa!

image-normal.jpg

Ruotsalaisittain krabbelurer, norjalaisittain Snoobelurer on jonkinlainen pannukakun ja sokerikakun välimuoto, jonka pulskeudesta huolehtii ruokasooda. Ja kun räiskälepannun pulleat paistokset ovat valmiina – on hyvä tarkistaa, missä maassa  niitä syö Ü, sillä siinä on eroavaisuuksia! 

Norjassa ’paksukainen’ syödään usein amerikkalaisittain vaahterasiirapin kera.

Ruotsissa tavallinen tyyli on maustaa tämä herkku yksinkertaisesti sokerilla ja kanelilla.

Jos olet Itävallassa, niin Kaiserschmarren paistoksesta löytyy rusinoita ja se nautitaan luumuhillokkeen kera!

EDIT. Illalla 18.08.2013

image-normal.jpg

image-normal.jpgimage-normal.jpg

Hiirtä jäi harmittamaan lettupannun puuttuminen - ei kuitenkaan niin paljoa, että odottaisin marketin ovien avautuvan, e-hei. Mutta pieni taikina on paistettu pienellä paistinpannulla, jotta lukijakaverit saavat oikean kuvan paksukaisesta. Se ei ole siis pannukakku, eikä sokerikakkukaan, mutta niiden 'liitto'. Omenarinkulapannun käyttö oli tietenkin hyvä oivallus, mutta paisto uunissa ei anna leipomuksesta oikeaa kuvaa. Parhaita ne olivat hiiren mielestä raikkaalla luumuhillokkeella.

nami-hiiri