Jääkaapin ovessa Nallen pulkkamäki–kö?   II osa
 
 
Muotoilu eli design  on keittiössä jokapäiväistä elämää. Italian sana disegno = piirustus, suunnitelma, malli - tarkoittaa esineen tai muun kohteen käytettävyyden ja muodon suunnittelua tai sen valmistusta. Siinä missä puhutaan brändien suunnittelusta ja toteutuksista voidaan puhua oikeutetusti  myös pienen kotileipurin muotoilusta. Keittiöissä syntyy kermainen Hello Kitty, sokerikuorrutteinen Angry bird, Kamée -pipari tai suklaasta Aalto -vaasi. Muotoilua aidoimmillaan. Rajaa ei käytännössä ole. Samaan aikaan jossain joku toinen keksii helpotusta tuovia työkaluja näihin erilaisiin asioihin ja tekemisiin. 
Hiirenkolossa on kokeiltu pieni aika vapaatyylistä vuokaa – ja siitä on ollut arvailussa nyt kyse.
 
 
 
Miten kertoa lukijalle yhdellä tyhjentävällä sanalla, kun kädessä on punainen, litteä, letkeä‚ reilun metrin pituinen leveähkö ’silikoninauha’ ? Valmistaja selittää sen olevan vuoka - backform - baking dish - forme à pâtisserie - kaikilla maailman kielillä ! Mutta miten ihmeessä, eihän siinä ole pohjaa, ei sulkijoita... Syntyy välittömästi lisää  kysymysmerkkejä kuulijalle tai lukijalle.
 
 
Valmistaja mainostaa tuotteen olevan ”vapaasti leipojan itsensä muotoiltavissa oleva vuoka leipomuksiin”. Ja sellainenhan se on. Voit itse muotoilla sydämen, ympyrän, kukan.....
 
 
.......pupun tai kääntää sen vaakatasoon, niin pupu onkin kala......mutta entä vuoan pohja ? Etkö tiennyt - sehän on jo sinulla keittiössäsi - leivinpaperin päällystämä uunipelti. Siinä letkeä näppärissä designsormissasi muotonsa saava nauha pysyy, kuin täi tervassa sen toisen, hieman paksumman reunan sisälle upotettujen magneettien avulla.  -  Kätevä! - Ja jos mietitään, että siinä on vähintäänkin puolitusinaa eri muotoista ja  kokoista vuokaa, niin kaappitilaakin säästyy mukavasti muille asioille. Vuoan suurin halkaisija on 30 cm. -  Hauska sattuma, nami-hiiri sai tänään sähköistä postia. Lähettäjä kertoi niitä näitä ja viestinsä lopussa ostaneensa kassillisen kakkuvuokia, miettien  nyt keittiössään, mitä niillä tehdä ? 
 
 
Kuvassa on tällä kertaa pieni 2 munan ’kakkuvuoka’ menossa uuniin. Pieni ’jalka’ valmiiseen paistokseen aina tulee peltiä vasten olevan paksumman magneettireunan vuoksi. Se ei haittaa, eikä kukaan huomaa sitä pursotusten tai suklaan alta . Pyykkipoikaa ei tarvita, mutta ennen vuoan täyttämistä se pitää kätevästi laitojen ’liitoskohdan’ paikoillaan. - Valmiste on sikäli myös laadukas, että se palautuu aina hetken jäähdyteltyään alkuperäiseen punaiseen väriinsä. 
 
Nami-hiiri on omaansa testannut kakkupohjaan, pullaan ja hyydykekakkuun - ja hyvin on toiminut. Pitää vain muistaa ne pohjan magneetit, ettei lusikat yms. ala juosta perässä.  Puhdistus on helppoa juoksevan vesihanan alla.  Jos se ei olisi punainen väriltään, niin sen säilytyspaikka voisi hyvinkin olla  hiirenkolossa jääkaapin valkoinen ovi ! Miksei se ei ole keltainen, vihreä tai edes sininen?
Hauskoja vastauksia tuli uteluun monta . Hiirenkolossa on niitä testailtu ja hauskaa on ollut! Sana 'vuoka' oli  napakymppi. Sitä arvailussa haettiin.  Randomia ei tarvittu tällä kertaa. 
 
Onneksi olkoon -   Heléen !  
 
Kiitoksella kaikille, jotka miettivät ja tuumailivat !
Ehkä ensi kerralla onni potkaisee .... !
 
 nami-hiiri

 Ylimmäinen  'sateenkari' -kala ja sydänpulla ovat  vuoan esitteestä.